Cereálny nápoj Nestlé Caro Originál má 100% prírodné zloženie. Neobsahuje kofeín a cukor, preto je plnohodnotnou súčasťou zdravého jedálnička celej rodiny. Šálka cereálneho nápoja pripravená podľa návodu s mliekom dodá telu potrebný vápnik a obohatí zimný pitný režim. Lahodná chuť cereálneho nápoja Nestlé Caro Originál spríjemní rána s rodinou a zahreje v mrazivých dňoch.
V zime často nepociťujeme smäd a zabúdame na pitný režim. S nápojom Caro Originál jednoducho doplníme potrebné tekutiny a môžeme si ho dopriať kedykoľvek. Ráno nás jeho chuť povzbudí, počas dňa poteší a pred spaním príjemne pohladí. Deti si zamilujú cereálny nápoj s mliekom. Pohár cereálneho nápoja Caro k raňajkám či na desiatu im dodá až 20 % odporúčanej dennej dávky vápnika, ktorý je dôležitý pre správny vývoj kostí.
Základ cereálneho nápoja Caro Originál tvorí pražená zmes jačmeňa, raže a čakanky obohatená o naklíčený jačmenný slad. Čakanka dodáva nápoju prirodzene sladkú chuť posilnenú sladovou arómou a táto ľahko stráviteľná prírodná zložka nedráždi žalúdok. Preventívne pôsobiace látky čakanky sa najlepšie rozvinú práve v spojení s plnohodnotnou stravou. Nápoj Caro Originál bez kofeínu ocenia tiež tehotné ženy a ľudia citliví na príjem kofeínu.
TIP: Prekvapte rodinu a pochutnajte si spoločne na horúcich nápojoch z Cara Originál.
Caro Machiatto na viedenský spôsob
2 lyžičky Cara150 ml mlieka
50 ml vody
20 g strúhanej čokolády
15 g cukru
Caro zalejeme horúcou vodou zohriatou na 90 °C. Mlieko zohrejeme približne na 70 °C, pridáme cukor, vyšľaháme do peny a nalejeme na pripravené Caro. Pred podávaním ozdobíme strúhanou čokoládou.
Zimné Caro
2 lyžičky Cara
150 ml mlieka
50 ml vody
25 g cukru
Plátok kandizovaného pomaranča
Plátok kandizovaného citrónu
klinček, celé korenie, škorica, badián
V hrnčeku rozpustíme cukor na karamel, pridáme klinček, celé korenie, škoricu, badián a pri nízkej teplote necháme na chvíľu prehrievať. Korenie môžeme použiť ako dekoráciu. Karamel zalejeme vodou a rozpustíme. Pridáme Caro a mlieko, premiešame a nalejeme do pohárov. Ozdobíme kandizovaným ovocím a podávame.
Caro s čokoládovou šľahačkou
2 lyžičky Cara
80 ml smotany na šľahanie
120 ml vody
10 g vanilkového cukru
25 g mliečnej čokolády
čokoládové hoblinky
karamelové ozdoby
Smotanu ohrejeme (ale nevaríme!) asi na 50 °C, pridáme mliečnu čokoládu a necháme rozpustiť. Čokoládovú smotanu necháme vychladnúť a potom vyšľaháme do pevnej šľahačky. Caro zalejeme horúcou vodou ohriatou na 90 °C, nastriekame čokoládovú šľahačku a ozdobíme čokoládovými hoblinami a karamelovými ozdobami.
Pikantné Caro s korením, chilli a koriandrom
2 lyžičky Cara
100 ml mlieka
50 ml kokosového mlieka
50 ml vody
1 g citrónovej trávy
15 g cukru
1 g chilli papričiek – podľa chuti
čerstvý koriander
celé korenie
Horúcu vodu s kokosovým mliekom ohrejeme na 90 °C a zmesou zalejeme Caro. Do mlieka ohriateho asi na 70 °C pridáme cukor s roztlačenou citrónovou trávou, vyšľaháme do peny a nalejeme na pripravené Caro. Ozdobíme podľa chuti nasekanými chilli papričkami, na hrubo rozdrveným korením a čerstvým koriandrom.