lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 19. December, , Dnes oslavuje Judita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Knižný tip: Čokoláda – sladké umenie

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 23.12.2011
späť
Späť

Poslať
 

Pre mnohých z nás predstavuje čokoláda kúsok sladkého potešenia, ktoré si doprajeme len z času na čas. Iní s ňou naopak „zhrešia“ pravidelne. Všetci sa však zhodnú na jednom, ak jej raz podľahnete, je to na celý život. 

Čokoládu - tajuplný poklad starých Aztékov sme objavili už dávno. Milujeme jej vôňu, chuť aj farbu a v našej kuchyni má svoje nezastupiteľné miesto. „Renesanciu“ však dnes zažíva cukrárske umenie pracujúce s ňou. Nové pomôcky a polotovary otvorili tejto zázračnej ingrediencii doteraz netušené možnosti uplatnenia.

Rukopis majstra

Kniha Čokoláda - sladké umenie priblíži čaro čokolády a možnosti jej použitia v kuchyni, najnovšie postupy zdobenia čokoládou a prípravu čokoládových cukroviniek. V spolupráci so Slovenskými cukrovarmi knihu pripravila v súčasnosti najúspešnejšia slovenská profesionálna cukrárka – pani Jozefína Zaukolcová, ktorá je držiteľkou množstva prestížnych ocenení z medzinárodných súťaží. Sladkému remeslu sa učila u cukrárskych majstrov v Česku, Poľsku, Nemecku a dokonca aj v krajine gurmánov - Francúzsku. Svoje najmladšie „dieťa“ v podobe lákavej publikácie o čokoláde predstavila nedávno na knižnom veľtrhu BIBLIOTÉKA, kde svojim fanúšikom aj náhodným okoloidúcim priamo na výstavisku pripravila neodolateľné dezerty a ozdoby pripravené podľa receptov z novej knihy. Netrvalo snáď ani minútu a po jej čokoládových lahôdkach sa len tak zaprášilo.

 

Pre náročných aj začiatočníkov

Kniha Čokoláda – sladké umenie oslovuje všetkých nadšencov cukrárskeho umenia - od príležitostných domácich až po zručných poloprofesionálnych výrobcov cukroviniek. Všetkým ponúka cenné informácie a neoceniteľné rady z autorkinej mnohoročnej praxe. Pri príprave jednotlivých receptov boli použité kvalitné ingrediencie vrátane rôznych druhov Korunného cukru. Autorka ku každému vybrala ten najvhodnejší typ, spolu s opisom výrobku. Podáva tiež praktické, zrozumiteľné návody ako pracovať s čokoládou, stovku vyskúšaných, dôkladne opísaných receptov a množstvo užitočných nápadov a tipov pri príprave a zdobení zákuskov, dezertov, tort, praliniek i koláčov. Okrem krásnych fotografií už hotových dezertov obsahuje kniha aj foto postupy ich prípravy.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!