Grilovanie jednoducho milujeme! Príjemné posedenie s rodinou či priateľmi na terase alebo v záhrade a dobré jedlo – to je skvelý relax uprostred kolotoča každodenných povinností. Do školy grilovania s chlebíkmi Penam sa nemusíte zapisovať, jednoducho „špízujte“ s nami. Vyskúšajte naše nové tipy, chute, recepty a stanete sa hviezdou všetkých letných gril párty!
Penam vie, ako na to:
1. Bez chleba sa nezaobíde žiadna správna grilovačka! Grilované špízy a čerstvý Penam Chlieb tekvicový, to je ten správny základ.
2. Toastový chlieb je výborný grilovaný nasucho. Špíz podávajte na chlebíku, šťava mu dodá príjemnú chuť.
3. Chce to niečo netradičné? Zapichnite špízy do bochníka chleba, z ktorého ste odkrojili vrch, alebo do viacerých krajcov preložených krížom cez seba.
4. Tip pre gurmánov: plátky toastového chleba jemne natrite bylinkovým maslom, po dva spojte a môžete grilovať.
5. Tmavý toastový chlieb pred grilovaním pokvapkajte „marinádou“ z olivového oleja so soľou a pretlačeným cesnakom. Chutí špičkovo!
6. Pre nedočkavcov pripravte špíz ako predjedlo: z kociek grilovaného chleba, cherry paradajok a mozarellových guličiek (alebo tvrdého syra). Nezabudnite na pár kvapiek olivového oleja.
7. Viete grilovať zeleninu? Cuketu môžete pred grilovaním nasoliť alebo potrieť olivovým olejom s pretlačeným cesnakom. Paradajky grilujte vcelku, prípadne nakrájané na štvrtiny, cibuľu pri grilovaní potrite olivovým olejom. Huby očistite, osoľte, pokvapkajte olivovým olejom. Podávajte s tekvicovým chlebom Penam.
8. Chlieb a syr na špíze – prečo nie? Kocky tvrdého syra zabaľte do plátku oravskej slaniny a na ihle striedajte s kockami chleba a červenou cibuľou.
9. Aby bol chlieb chrumkavejší, pred grilovaním ho môžete potrieť maslom zmiešaným s prelisovaným cesnakom.
Naše tipy na vašu gril párty:
Grilovaný chlieb s pikantným limetkovým maslom
Potrebujete: 110 g masla, 1 polievkovú lyžicu limetkovej šťavy a podľa chuti chilli korenie.
Postup: Do zmäknutého masla vmiešate limetkovú šťavu a chilli korenie, všetko dobre v miske premiešajte, aby sa nátierka pekne spojila. Potom jemne natrite toastový chlieb Penam a grilujte asi 4 minúty.
Cézar z grilu
Potrebujete: 2 kuracie prsia HYZA v zbojníckej marináde, 3 lyžice oleja, 1 hlávku listového šalátu, 2 plátky Penam tmavého toastového chleba, cherry paradajky. Na zálievku: 3 lyžice majolenky, 1 lyžicu nastrúhaného parmezánu, 1 prelisovaný strúčik cesnaku, čerstvé nasekané bylinky (petržlenovú vňať, pažítku) soľ, čierne mleté korenie.
Postup: grilované kuracie prsia nechajte vychladnúť a nakrájajte na tenké plátky. Natrhané šalátové listy premiešate v mise so zálievkou z majolky, strúhaného parmezánu, prelisovaného cesnaku, byliniek, soli a korenia. Toastový chlieb nasucho ugrilujete a nakrájate na kocky, ktorými posypete šalát s kuracím mäsom. Môžete dozdobiť na polovice nakrájanými cherry paradajkami – šalát bude šťavnatejší.
Najlepšie chlebíky na gril:
Penam Svetlý a tmavý toastový chlieb – najobľúbenejšie toastové chlebíky môžete použiť v studenej i teplej kuchyni a na grilovanie sú naozaj ideálne. Môžete ich grilovať nasucho, či natreté bylinkovým maslom. Obložené grilovanou zeleninou sú skvelým štartom každej gril párty. Dostanete ich kúpiť v praktickom 250 g a 500 g balení.´
Penam Chlieb tekvicový – obsahuje slnečnicové semienka, ktoré sú bohatým zdrojom vitamínov E, B1, B5, minerálov a stopových prvkov. Tekvicové jadierka a sezamové semienka sú zasa dôležité pre zdravé trávenie. Tekvicový chlieb ocenia najmä párty hostia, ktorí dbajú o svoju kondíciu a zdravú výživu.