Ingrediencie:
Cesto na košíčky (pripraviť deň vopred)
· 120 g mäkkého masla
· ½ kávovej lyžičky soli
· 75 g práškového cukru
· 25 g mandľového prášku
· 200 g múky
· 1 polievková lyžica Ricoré
· 1 malé vajce
Plnka:
· 100 ml polotučného mlieka
· 100 ml smotany
· 120 g holandského kakaa
· 120 g čokolády na varenie
· 15 g jemného kryštálového cukru
· 2 kávové lyžičky Ricoré
· 20 ml vody
· 20 g masla
Príprava:
Cesto na košíčky
1) Zmiešajte maslo, soľ a práškový cukor. Pridajte vajce a nakoniec múku, mleté mandle a Ricoré. Dobre premiešajte.
2) Prekryte cesto plastovou fóliou a nechajte cez noc v chladničke.
3) Predhrejte rúru na 180 °C.
4) Cesto rozvaľkajte a vykrajujte kolieska s priemerom väčším, ako sú formičky na tartletky (môžete použiť formičky na košíčky). Vykrojeným cestom vyplňte pripravené formičky.
5) Vidličkou prepichnite dno tartletiek. Formičky prekryte papierom na pečenie. Pečte tartletky v rúre asi 15 minút a potom odoberte papier na pečenie.
Plnka
1) V hrnci priveďte do varu cukor s vodou a nechajte vzniknutý sirup vychladnúť.
2) Uvarte mlieko, smotanu a sirup. Pridajte čokoládu nakrájanú na drobné kúsky. Nechajte variť niekoľko minút na miernom ohni a zľahka miešajte.
3) Pridajte maslo, soľ, cukor, vajce, kakao a Ricoré. Dobre premiešajte.
4) Opatrne naplňte pripravené košíčky čokoládovou náplňou, nechajte asi 30 minút vychladnúť v chladničke a podávajte.
Doba pečenia: 15 minút
Počet porcií: 12 kúskov