PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Sobota, 21. December,
,
Dnes oslavuje Bohdan |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Limetkové muffiny s makom
Počet kusov: 12
Doba prípravy: asi 30 minút
Prísady:
Na cesto:
- 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 100 g cukru
- 2 balíčky Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 1 vajce
- 300 g hladkej múky
- 3 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
- 75 ml smotany na šľahanie
- kôra a šťava z 1 chemicky neošetrenej limetky
- 250 g mletého maku
- 100 ml mlieka
Na polevu:
- 150 g práškového cukru
- šťava z 1 limetky
Na ozdobu:
- 1 balenie Guľôčok strieborných/bielych Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
- formu na muffiny
- 12 papierových košíčkov
- štetec
Príprava:
- Na prípravu cesta ušľaháme dohladka maslo alebo margarín elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Postupne vmiešame cukor, vanilínový cukor a vajce a vyšľaháme do peny. Múku a kypriaci prášok zmiešame a postupne po dávkach striedavo so smotanou vmiešame do peny.
- Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej polovice cesta zašľaháme kôru z limetky a limetkovú šťavu, do druhej polovice cesta zašľaháme mletý mak a mlieko.
- Makové cesto naplníme do košíčkov a uhladíme, nanesieme limetkové cesto, formu vložíme do rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 2 – 3
Doba pečenia: asi 25 minút
- Muffiny po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
- Na prípravu polevy miešame práškový cukor s limetkovou šťavou asi 3 minúty a pomocou štetca potrieme povrch muffinov. Ihneď ozdobíme striebornými a bielymi guľôčkami.
Diskusia k článku:
vyzera to dobre ;) Neregistrovaný - , 16.7.2012 09:43
|
|
|