lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 21. December, , Dnes oslavuje Bohdan
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Limetkové muffiny s makom

  Spracoval(a) : eva
Dátum : 14.7.2012
späť
Späť

Poslať
 

Počet kusov: 12

Doba prípravy: asi 30 minút

 

Prísady:

 

Na cesto:

  • 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 100 g cukru
  • 2 balíčky Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 1 vajce
  • 300 g hladkej múky
  • 3 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 75 ml smotany na šľahanie
  •  kôra a šťava z 1 chemicky neošetrenej limetky
  • 250 g mletého maku
  • 100 ml mlieka

 

Na polevu:

  • 150 g práškového cukru
  • šťava z 1 limetky

 

Na ozdobu:

  • 1 balenie Guľôčok strieborných/bielych Dr.Oetker

 

Ešte potrebujeme:

  • formu na muffiny
  • 12 papierových košíčkov
  • štetec

 

 

Príprava:

 

  1. Na prípravu cesta ušľaháme dohladka maslo alebo margarín elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Postupne vmiešame cukor, vanilínový cukor a vajce a vyšľaháme do peny. Múku a kypriaci prášok zmiešame a postupne po dávkach striedavo so smotanou vmiešame do peny.

 

  1. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej polovice cesta zašľaháme kôru z limetky a limetkovú šťavu, do druhej polovice cesta zašľaháme mletý mak a mlieko.

 

  1. Makové cesto naplníme do košíčkov a uhladíme, nanesieme limetkové cesto, formu vložíme do rúry a pečieme.

 

Elektrická rúra:  180 °C          

Teplovzdušná rúra: 160 °C          

Plynová rúra: stupeň 2 – 3        

 

Doba pečenia: asi 25 minút

 

  1. Muffiny po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

 

  1. Na prípravu polevy miešame práškový cukor s limetkovou šťavou asi 3 minúty a pomocou štetca potrieme povrch muffinov. Ihneď ozdobíme striebornými a bielymi guľôčkami.

Diskusia k článku:

vyzera to dobre ;)
Neregistrovaný - , 16.7.2012 09:43
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!