lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Potraviny na čerstvom vzduchu

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 8.10.2012
späť
Späť

Poslať
 

Inovatívna technológia Active Oxygen pre ešte dlhšiu čerstvosť a minimálne plytvanie potravinami

 

Hotpoint predstavuje inovatívnu technológiu Active Oxygen v nových chladničkách radu Evolution. Tá napodobňuje spôsob, akým príroda vytvára čerstvý vzduch, a uvoľňuje do vnútorného priestoru chladničky aktívne triatómové molekuly kyslíka (ozón O3). Vnútorná atmosféra chladničky je vyčistená, šírenie baktérií a mikroorganizmov je znížené až o 90 %, vznik nepríjemných zápachov je obmedzený až o 70 %. Technológia Active Oxygen aj bez pridanej spotreby energie prispieva k predĺženiu trvanlivosti potravín a zachovaniu ich kvality. Aj viac ako po jednom týždni môžete mať potraviny čerstvé ako v deň nákupu.

 

Bio potraviny sú trendom súčasnosti. Rozširuje sa ich ponuka nielen na farmárskych trhoch, ale aj v bežných supermarketoch, a za tieto potraviny sme ochotní zaplatiť nemalé sumy. Avšak zatiaľ čo sa stále viac zameriavame na kvalitu potravín (pôvod, metódy pestovania, spôsob prepravy alebo samotné vlastnosti), ich následnému uchovávaniu takú pozornosť nevenujeme. Akonáhle si kúpime kvalitný produkt, nepremýšľame nad tým, ako ho správne skladovať, aby sme ho udržali čo najdlhšie čerstvý, a po krátkej dobe ho vyhadzujeme. To spôsobuje obrovské plytvanie jedlom. Každý rok je len v Európe vyhodených 89 miliónov ton potravín, to je zhruba 179 kg na osobu. Preto je veľmi dôležité nákupy naplánovať a starostlivejšie premýšľať, ako potraviny správne skladovať.

 

Prečo práve aktívny kyslík?

 

Technológia Active Oxygen využíva ozón, triatómovú molekulu kyslíka O3 bežne prítomnú v prírode, ktorá v správnom množstve prirodzene prispieva k čistote vody a vzduchu. Nežiaduce baktérie a mikroorganizmy obsahujú všetky potraviny úplne prirodzene. Dôležité je zastaviť ich šírenie. Bakteriologické testy spoločnosti Sereco Biotest ukázali, že aktívny kyslík znižuje šírenie baktérií v chladničkách až o 90 % a výskyt nežiaducich zápachov až o 70 %. To znamená, že čerstvosť a kvalita potravín (vrátane chute, vône, tvaru a nutričných vlastností) sú zachované dlhšie obdobie.

 

Čo prináša Active Oxygen:

 

-           Spomaľuje proces dozrievania ovocia a zeleniny a zabraňuje šíreniu baktérií v mäse, rybách a mliečnych výrobkoch

-          Farba a vzhľad čerstvých potravín zostávajú nezmenené až 9 dní

-          Ovocie a zelenina sa nescvrkávajú - ich chuť, vôňa a konzistencia sú zachované

-          Mäso, ryby a mliečne výrobky sú aj viac ako po jednom týždni čerstvé ako v deň nákupu

Ako Active Oxygen v chladničkách funguje?

 

Technológia Active Oxygen napodobňuje spôsob, akým je v prírode vytváraný čerstvý vzduch, a to sériou drobných elektrických výbojov, ktoré spúšťajú chemickú reakciu medzi tromi atómami kyslíka a vytvárajú molekuly ozónu. Preto je aj v chladničke jemne cítiť vôňu, s akou sa stretávame po búrke.

 

Použitie technológie Active Oxygen je užívateľsky veľmi jednoduché: podľa potreby je možné ju zapnúť a vypnúť tlačidlom na displeji alebo na ovládacom paneli chladničky. Častice aktívneho kyslíka sa uvoľňujú automaticky v nasledujúcich intervaloch: pri zapnutom móde každé 4 minúty, pri vypnutom móde každých 26 minút. Chladnička si sama určí, koľko aktívneho kyslíka je treba. Active Oxygen nespotrebováva žiadnu pridanú energiu a nevyžaduje si údržbu.

 

 

PRODUKTOVÝ TIP:

 

Ventilovaná chladnička Hotpoint Evolution EBMH 18321 V O3 s technológiou Active Ogyxen

 

Okrem technológie Actice Oxygen je chladnička vybavená špeciálnym systémom ventilácie Pure Wind, ktorý umožňuje perfektnú cirkuláciu vzduchu a zaisťuje rovnomernú distribúciu vnútornej teploty a vlhkosti. Celkový čistý objem chladničky je 301 litrov, jej rozmery sú 187 x 60 x 65,5 cm (v x š x h). Ovládanie je mechanické. To všetko s vysokým výkonom a nízkou spotrebou - energetická trieda A++ znamená o 40% menej než trieda A a o 20% menej než trieda A+.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!