Náročnosť: Ľahká príprava
Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 12 minút
Stačí na: asi 6 porcií
Prísady:
Na cesto:
- 130 g hladkej múky
- 40 g práškového cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 80 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 1 žĺtok
- nastrúhaná kôra z jedného chemicky neošetreného citróna
Na ozdobenie:
- 1 balenie Tubičiek na zdobenie Dr.Oetker
- 1 balenie Polevy svetlej Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
- plech na pečenie
- papier na pečenie
- formičku v tvare srdiečka (Ø asi 7 cm)
- 6 drievok alebo špajdlí
Príprava:
1. Na prípravu cesta zmiešame na pracovnej doske múku, cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín, žĺtok, kôru a ručne vypracujeme hladké cesto. Vyvaľkáme plát s hrúbkou 1 cm a formičkou vykrajujeme srdiečka. Do každého srdiečka zasunieme drievko alebo špajdľu. Srdiečka prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 12 minút
2. Srdiečka necháme vychladnúť. Po vychladnutí zdobíme podľa vlastnej fantázie.
TIP: pred pečením namočíme špajdľu do vody, aby počas pečenia nezhnedla.
Pre deti