PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Zmrazovanie potravín ...
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 9.11.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Určite ste si už všimli, že na trhoch sa pomaly, ale isto vypredávajú posledné zásoby nášho ovocia. Pod „našim ovocím“ myslím ovocie, ktoré je vypestované v našich záhradách. Dovozové ovocie bude neúnosne drahé a podľa istej skupiny vedcov, ani nemá taký blahodárny účinok na náš organizmus ako naše.
Preto si treba ovocie uskladniť aj na zimu. Jedným z najbežnejších spôsobov je zamrazovanie. Je to však tá pravá metóda pre udržanie vitamínov v potravinách? Všeobecne je zmrazovanie pri veľmi nízkych teplotách dobrým spôsobom na uchovanie vitamínov v potravinách. Toto však určite neplatí pre vitamín E, ktorý sa pri takto nízkych teplotách rozkladá. Pokiaľ sa rozmrazujú potraviny zamrazené pri nízkej teplote, dochádza pri tom k ďalším stratám vitamínov, a to hlavne vtedy, keď je proces rozmrazovania príliš pomalý alebo príliš rýchly.
Veľmi dobrou potravinou na zimné zamrazovanie sú huby. Stačí ich len nakrájať na tenké plátky, pokropiť vodou, vložiť do mikroténového vrecúška a jednoducho zamraziť. Huby totižto mrazením nestrácajú žiadne svoje hodnoty. Po rozmrazení budú mať chuť ako čerstvo nazbierané.
Diskusia k článku:
|
|
|