PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. |
|
|
Piatok, 18. Apríl,
,
Dnes oslavuje Valér |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Uhorkový šalát
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 6.6.2000 |
 Späť |
|
 Poslať |
|
|
Potrebujeme: 1 šalátovú uhorku, biely jogurt, kvapku octu prípadne citrónu, morskú soľ, čierne korenie, cesnak
Uhorku očistíme, postrúhame na jemno, mierne osolíme, pridáme pol kávovej lyžičky octu alebo citrónu, jogurt ( ak si nepotrebujeme strážiť kalórie môžeme použiť namiesto jogurtu kyslú smotanu ) a zamiešame. Na koniec posypeme trochou čierneho korenia.
Diskusia k článku:
Mám pre vás jedno malé vylepšenie: skúste si namiesto klasického šalátu pripraviť radšej Tsatsiky (čítaj caciky). Jedia ho Gréci aj Bulhari, a verte, chutí excelentne.
Uhorku nastrúhajte nahrubšie, posoľte a nechajte trošku postáť. Prebytočnú vodu rukou vytlačte, roztlačte 2 - 3 strúčiky cesnaku, pridajte nasekaný kôpor a (alebo) nasekanú petržlenovú vňať a biely jogurt. Kto má rád čierne korenie, môže aj trošku prikoreniť. Občas dostať kúpiť aj špeciálnu koreniacu zmes s rovnakým menom, v ktorej je už všetko namiešané. Šalát musí byť dobre schladený, vtedy vám v horúcich letných dňoch výdatne vynahradí obed. Chce to iba zajesť troškou čerstvého chlebíka. Z Tzatzikov ešte nikto nepribral. Dobrú chuť! Neregistrovaný - Teodora, 12.7.2000 18:12, dorota.stimelova(`na`)cps.sk, Mám pre vás jedno malé vylepšenie: skúste si namiesto klasického šalátu pripraviť radšej Tsatsiky (čítaj caciky). Jedia ho Gréci aj Bulhari, a verte, chutí excelentne.
Uhorku nastrúhajte nahrubšie, posoľte a nechajte trošku postáť. Prebytočnú vodu rukou vytlačte, roztlačte 2 - 3 strúčiky cesnaku, pridajte nasekaný kôpor a (alebo) nasekanú petržlenovú vňať a biely jogurt. Kto má rád čierne korenie, môže aj trošku prikoreniť. Občas dostať kúpiť aj špeciálnu koreniacu zmes s rovnakým menom, v ktorej je už všetko namiešané. Šalát musí byť dobre schladený, vtedy vám v horúcich letných dňoch výdatne vynahradí obed. Chce to iba zajesť troškou čerstvého chlebíka. Z Tzatzikov ešte nikto nepribral. Dobrú chuť! Neregistrovaný - Teodora, 12.7.2000 18:12, dorota.stimelova(`na`)cps.sk,
|
|
|