Kurča Grófka Marica
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 2.11.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme: 1 kurča, 40g karotky, 12 malých cibuliek, 100g masti, 2 žĺtky, 250g šampiňónov, 0,1l sladkej smotany, 60g múky, tymian, bobkový list, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, soľ
Postup: Očistené a umyté kurča pokrájame na menšie kúsky, osolíme ho, okoreníme a prudko opečieme na horúcej masti. Opečené mäso poprášime múkou, podlejeme vodou, prikryjeme a varíme na miernom ohni. Neskôr pridáme cibuľky, pokrájanú karotku, tymian, bobkový list, petržlenovú vňať a pomaly varíme asi 40 minút. Zmes odstavíme z ohňa, zahustíme žĺtkami, ktoré sme rozšľahali v troške sladkej smotany, a už nevaríme. Do omáčky pridáme osobitne uvarené alebo konzervované šampiňóny. Ako prílohu odporúčame hrianky.
Dobrú chuť praje Lady ...
Diskusia k článku:
|