lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
REGIÓN TIRNAVIA PONÚKA NA JAR ZÁŽITKY PRIAMO S VINÁRMI

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 5.5.2013
späť
Späť

Poslať
 

Nový turistický región TIRNAVIA – mesto Trnava a okolité obce sa v ponuke služieb turizmu, ktorú usmerňuje turistická organizácia Trnava Tourism, vracia ku svojim dávnym koreňom. Aktuálna ponuka regiónu TIRNAVIE sa  v jarnej sezóne 2013 orientuje na zážitky, hodnoty a kvalitu okolo regionálnych vinárstiev a vína.

 

Hoci je región TIRNAVIA a jeho vinári súčasťou Malokarpatskej vínnej cesty, nie je na verejnosti zatiaľ dostatočne známe, že aj Trnava alebo obce Suchá nad Parnou, či Smolenice sú a v minulosti boli významnými hráčmi v oblasti vinárstva a vinohradníctva.

 

Trnava napríklad v tomto roku oslavuje okrúhle 775. výročie získania titulu slobodné kráľovské mesto.  Legendy však hovoria o tom, že uhorský kráľ Belo IV. udelením tohto titulu mestu len oficiálne v roku 1238 potvrdil už pred tým jeho nemalý obchodný význam a to v rozhodujúcej miere aj vďaka vínu. Víno z Trnavy sa už v stredoveku vyvážalo na Moravu, do Čiech, Poľska, či Sliezska a práve z vinárskych  obchodov sa tu značne napĺňala mestská pokladnica. Dnes sa vinárstvu a vinohradníctvu v tomto regióne pripisuje viac ako deväťsto-ročná história. K zaujímavostiam patrí aj to, že pod centrom mesta Trnava sa nachádzajú starobylé vínne pivnice. Často krát tajné, dvojpodlažné, po ktorých sa kedysi víno prevážalo kočmi.  Alebo to, že do Trnavy cestovali v 19. storočí mnohí zvedavci, aby si v nej pozreli údajne najväčší sud na svete. Pôsobenie súčasných väčších, či menších vinárstiev na tomto území dnes preto nie je náhodné.

 

„V aktuálnej ponuke turistických produktov  sa orientujeme na prepojenie histórie so súčasnosťou.  Do ponuky sme starostlivo vybrali kvalitné vinárstva a zároveň také, ktoré dokážu návštevníkovi priniesť reálny zážitok z návštevy u vinára. Nejde nám o atrakcie, ktorými  by návštevník len rýchlo prešiel, alebo len  ochutnal pár pohárov vína, ale doslova o cielené výlety k vinárom, kde si ľudia oddýchnu, strávia príjemný čas s rodinou alebo priateľmi, dozvedia sa niečo o výrobe vína a starostlivosti o vinice, zažijú stretnutia s majstrami vinármi, ktorí ich osobne sprevádzajú pri predstavovaní svojich vín a ich degustáciách“, hovorí Petra Blažejová, výkonná riaditeľka Trnava Tourism.

 

V jarnej ponuke má región TIRNAVIA napr. značkové vinárstvo „Víno Mrva & Stanko” s ocenením „Vinárstvo roka 2010“, vinárstvo Terra Parna s „pravým čarom miesta“ alebo ďalšie vinárstvo s ocenením „Vinárstvo roka 2011 a 2012“ či vinárstvo s ocenením „Stavba roka 2010“.  Sú to všetko miesta, kam by sa návštevník bez ohlásenia vopred inak individuálne nedostal.

 

Vysoká spokojnosť návštevníkov vínnych tour už počas minuloročnej jesene potvrdila,  že si na svoje prídu nielen páni, ale aj dámy. Páni oceňujú pivnice, archívy, starostlivo poukladané sudy, architektúru. Nežnejšie pohlavie sa zastavuje aj pri umeleckých dielach, interiérovom designe, kochá sa očarujúcimi výhľadmi  na vinice alebo z vinárskych vežičiek. Spoločným prvkom je celková skvelá atmosféra a zábava okolo. Výlety tohto druhu sú vhodné pre rodiny, priateľov, známych, dokonca sú v ponuke aj pre firmy, firemnú klientelu a obchodných partnerov.

 

K dispozícii je počas mája a júna  niekoľko druhov vinárskych výletov. Výlety začínajú už od stredy 8.5. a potrvajú do 15.6.2013. Odporúča sa napr. zážitkový víkendový pobyt od piatka do nedele, ktorý vo výhodnej cene od 65,00 eur na osobu zahŕňa 2 noci s raňajkami v penzióne, trojhviezdičkovom  alebo štvorhviezdičkovom hoteli, prehliadku historického centra mesta Trnavy - Malého Ríma počas soboty a následne návštevu dvoch vinárstiev, vrátane dopravy mikrobusom.  Na nedeľu sú fakultatívne pripravené Smolenice.  Návštevníci môžu buď v rámci pobytového víkendu alebo v rámci samostatne objednaného nedeľného výletu objavovať dedinku Smolenice pod Malými Karpatami. Smolenický zámok, krásny anglický park, miestne múzeum, dokonca môžu navštíviť výrobňu kvalitnej medoviny s oceneniami zo svetových výstav.

Na objednávku sú rovnako v ponuke každú sobotu od 14:00 hod. návštevy dvoch partnerských vinárstiev spolu s dopravou shuttle busom od atraktívnej ceny 18,00 na osobu.

 

Organizácia Trnava Tourism spája vinárov s hoteliérmi. Nielen pre trnavské hotely a hotelových hostí pripravila ako ďalší produkt špeciálnu ponuku „Vinárske stredy (nielen) pre firmy a manažérov“. „Hotely v Trnave boli posledné roky orientované hlavne na obchodných cestujúcich a business klientelu vďaka investíciám do priemyselných podnikov v meste a okolí. Tejto klientele  - nielen domácej, ale aj zahraničnej potrebujeme dnes ponúkať niečo nové. Atraktívne počas večerov, kedy končí ich denný pracovný program. V spolupráci s vinármi zavádzame spoločný produkt pre tento druh klientely. Na stanovených miestach ich zozbiera večer mikrobus a večer strávia v regionálnom vinárstve. S obhliadkou, degustáciou, večerou, v slovenčine alebo angličtine - v závislosti od zozbieranej skupiny. Táto ponuka je k dispozícii aj ďalším ubytovacím zariadeniam v Trnave“ uviedol  Marián Janov, konateľ Hotela Impiq a člen Trnava Tourism.

 

Viac informácií k jarnej ponuke regiónu TIRNAVIA na www.trnavatourism.sk.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!