lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Najlacnejší liek je smiech

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 5.5.2013
späť
Späť

Poslať
 

5. máj patrí Svetovému dňu smiechu. Možno vám dnes nie je práve do smiechu. Napriek tomu sa premôžte a usmejte sa, veď s úsmevom na tvári  ide všetko lepšie. Neveríte?

Smiech proti stresu

Ako je možné zvládnuť  ťažké stresové situácie? Ľudia so zmyslom pre humor dokážu zvládať záťažové situácie v živote ľahšie, pretože sa na ne pozerajú z optimistického uhla.  Psychológovia považujú humor za spôsob, ako sa vyrovnávať s každodennými problémami. Pomáha vytvárať a udržiavať si dobrú duševnú pohodu. Tým, že znižuje hladinu stresového hormónu znižuje aj stres.

Smiech pre úspech

Usmievať sa vieme od malička. Už dvojtýždňové dieťa sa dokáže usmievať. Dobre naladení ľudia sú výkonnejší v práci, kreatívnejší a aj komunikatívnejší. Veselí  ľudia nachádzajú ľahšie riešenia problémov. Smiech zároveň zlepšuje pamäť, pretože smiechom sa prepájajú určité  nervové centrá.

Smiech pre lásku

Smiech v kolektíve upevňuje sociálne putá medzi ľuďmi. Utužuje nielen priateľstvo, ale aj manželstvo. Je odrazom priaznivejšieho pohľadu na svet, usmiaty sa cítime lepšie. A keď sa dobre cítime, sme viac otvorení aj novým láskam.

Smiech pre krásu

S úsmevom na tvári budete vyzerať mladšie a zároveň príťažlivejšie. Úsmev je teda skvelou taktikou, ktorá vám iste zaručí viac pozvaní na rande než zamračená tvár. Navyše, vďaka smiechu z vás bude sršať pozitívna energia a budete sa cítiť sebavedomejšie.

Smiech pre radosť zo života

V západnej Európe sa v  90. rokoch  začala rozširovať idea zakladania tzv. klubov smiechu podľa indického vzoru. Organizovali sa semináre smiechu, kongresy, dokonca sa začal sláviť Svetový deň smiechu, ktorý tento rok pripadá na 5. máj. Tí, čo sa vedome smejú, udržiavajú svoj organizmus v stave veselosti a lepšie dokážu vtip a zábavu zaradiť do každodenného života.

Smiech pre zdravie

Smiech dokonca  posilňuje imunitu. Pri dobrej nálade vzrastá počet buniek, ktoré ničia infekcie. Zároveň čistí pľúca, keďže pri smiechu „vyrážate“ vzduch až stokilometrovou rýchlosťou. Tiež uvoľňuje svalstvo a to pôsobí na spevnenie chrbtice. Ďalším pozitívnym účinkom je posilnenie srdca.  Už po piatich minútach smiechu sa zrýchli tep na 130 úderov za minútu, ako keby ste 10 minút veslovali.

 

Smiech pre terapeutické účinky

Smiech je obzvlášť dôležitý pre ľudí, ktorí sú chorí. Na Slovensku pôsobí občianske združenie Červený Nos Clowndoctors, jeho hlavným poslaním je podporovať psychickú pohodu hospitalizovaných detí, geriatrických pacientov, seniorov, a tým pomáhať k zlepšeniu ich celkového zdravotného stavu. Nedávna švajčiarska štúdia, ktorá bola realizovaná v rehabilitačnom centre Bad Häring v Tirolsku preukázala, že zdravotní klauni uvoľňujú u malých i veľkých pacientov pocity, ktoré im dávajú nenahraditeľný pocit uznania a silu, ktorá je hlavne pri dlhodobej liečbe nenahraditeľná. „Zdravotní klauni formou humoru pacientov odpútajú od strachu, napätia a od úzkosti spojenej nielen s liečbou, ale aj z neznámeho prostredia, kde im chýbajú ich najbližší,“ hovorí Mgr. Zuzana Ambro, riaditeľka Clowndoctors na Slovensku. A dôkazom, že má smiech, ktorý prinášajú zdravotní klauni skutočne zázračné účinky je až 664 tisíc veselších pacientov v jedenástich krajinách sveta ročne. Sme radi, že môžeme aj s pomocou zdravotných klaunov liečiť nielen telesné, ale hlavne tie duševné ťažkosti detí,“ dodáva MUDr. Júlia Horáková, PhD., primárka Transplantačnej jednotky kmeňových krvotvorných buniek v DFNsP v Bratislave.

 

Smejme sa nielen počas svetového dňa smiechu, veď smiech skutočne pomáha a robí náš život krajším. J


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!