Recept na dnes: Dusené jelenie závitky
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 9.7.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
600 gramov jelenieho stehna, 60 gramov údenej slaniny, 60 gramov tuku, 80 gramov kyslých uhoriek, 160 gramov zeleru a mrkvy, 120 gramov cibule, horčica, citrón, cukor, mleté čierne korenie, celé čierne a nové korenie, bobkový list, vývar alebo voda, soľ
Z odblaneného, umytého a osušeného stehna pokrájame štyri rezne /150 gramov/, naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, naplníme slaninou, zelerom, mrkvou a uhorkami pokrájanými na rezance, zvinieme, spevníme špáradlami a zo všetkých strán opečieme na rozohriatom tuku. Vyberieme a na tuku po opekaní speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme celé čierne a nové korenie a bobkový list. Vložíme opečené závitky, podlejeme vývarom a udusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme a zalejeme vývarom a povaríme. Ako príloha sú ideálne knedle alebo cestovina.
Diskusia k článku:
|