Recept na dnes: Londýnske kurča
|
|
Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 30.5.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
3 kurčatá, 200g húb, 100g masti, 40g zemiakovej múčky, 60g cibule, 2 zelené papriky,1 mrkva, pohár bieleho vína, 0,5l mlieka, soľ
Umyté kurča rozkrájame na menšie časti, osolíme a do hneda opražíme na masti. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nakrájané huby a papriku a mrkvu nakrájanú na kolieska, podlejeme mliekom, pridáme víno a dusíme. Mäkké kurča vyberieme. Šťavu rozmixujeme a zahustíme zemiakovou múčkou. Podľa potreby môžeme pridať trošku studeného mlieka alebo kyslej smotany. Podávame so žemľovou knedľou.
Diskusia k článku:
|