Už ako 23-ročný sa stal šéfkuchárom luxusnej pražskej reštaurácie Století – tu varil pre prezidentov Vyšehradskej skupiny, Karla Gotta, Seana Conneryho či Calvina Kleina.
V roku 2003 pôsobil v londýnskej reštaurácii Pied-á-Terre ocenenej dvoma michelinskými hviezdami, ktorá patrí medzi päť najlepších v Londýne. Dva roky varil v reštaurácii Jamieho Olivera ako Sous Chef. Po návrate na Slovensko pracoval ako šéfkuchár reštaurácií Liviano, Fashion cafe, AuCafé a Executive Chef v hoteli DoubleTree by Hilton Bratislava, kde mal na starosti kuchyňu aj počas Majstrovstiev sveta v hokeji. V roku 2010 mu vyšla kuchárska kniha Radosť variť, ktorá sa stala bestsellerom, onedlho mu vyjde druhá kuchárska kniha. Už niekoľko rokov predvádza svoje kuchárske umenie aj vo vysielaní TV Markíza.
Marcel Ihnačák: „Najdôležitejšie je urobiť si z varenia radosť, nie povinnosť. To, čo robíme s radosťou, vždy dopadne lepšie. Ja by som si kúpil dobré kuchynské náradie a ak neviete, čo uvariť, odporúčam otvoriť si stránku kuchynalidla.sk. Samozrejme s mojimi receptami!“