Recept na dnes: Taliansky králik
|
|
Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 7.3.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 predná časť králika, 80g masti, 80g cibule, soľ, mleté čierne korenie, 500g rajčín alebo jedna malá konzerva pretlaku, 3 strúčiky cesnaku, 250g špaget, 100g parmezánu
Očisteného a umytého králika pokrájame na malé kúsky. Na masti speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, osolíme a dusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme očistené pokrájané rajčiny alebo pretlak, roztretý cesnak a uvarené špagety. Všetko dôkladne premiešame. Ohňovzdornú misu vymastíme, vložíme do nej pripraveného králika a posypeme nastrúhaným parmezánom. Vložíme do rúry a zapečieme. Podávame so zeleninovým šalátom alebo opekanými zemiakmi. Naša rada: skúsili sme to isté z bravčového mäsa. Je to jedlé. Až priveľmi.
Diskusia k článku:
|