lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako na predvianočné upratovanie?

  Spracoval(a) : Eva
Dátum : 26.11.2013
späť
Späť

Poslať
 

Vianočné sviatky sú predo dverami a vy si stále neviete nájsť čas na upratanie svojho príbytku? Prichádzate z práce neskoro večer, únava vás zmáha a jediné, čo cez víkend oceníte je spánok a pasívne povaľovanie sa pred televízorom? Nezúfajte. Upratovanie môže byť veľmi jednoduché a zábavné. Stačí len siahnuť po správnych pomocníkoch a držať sa zlatých pravidiel. Váš domov sa bude lesknúť čistotou a vy spokojnosťou.  

Zlaté pravidlá upratovania:

·           Plánujte!

Premyslite si, ako budete počas upratovania postupovať. Prejdite si jednotlivé miestnosti a naplánujte, čo v každej z nich chcete spraviť a tiež, čo k tomu budete potrebovať. Spíšte si zoznam a zamerajte sa vždy len na jednu miestnosť.

·           Myslite prakticky!

Ak ste sa rozhodli zariadiť si čistý domov, nový nábytok si určite nebudete kvôli jednoduchšiemu upratovaniu kupovať. Môžete však zmeniť systém rozloženia v jednotlivých miestnostiach tak, aby ste mali ľahší prístup k niektorým miestam. Častým problémom sú káble a zásuvky, ktoré sú chaoticky posplietané za nábytkom. Zadovážte si rôzne držiaky a pásky, ktoré káble usporiadajú.

·           Dbajte na úložný priestor!

Väčšina z nás si doma ukladá množstvo vecí. Veľakrát je ich viac ako v skutočnosti potrebujeme. Pokiaľ ich už doma máte je dôležité, aby mali svoje miesto a mali ste ich kam uložiť. Zároveň by skrine nemali praskať vo švíkoch.

·           Vracajte veci na pôvodné miesto!

Veci, ktoré použijete, vráťte na svoje miesto. Odmenu za túto aktivitu pocítite hlavne vo chvíľach zhonu. Ak sa budete ponáhľať a v chvate vezmete kľúče od auta a kabelku. Alebo vás prekvapí neohlásená návšteva a nebudete ju mať kam usadiť. Či sa budete chystať vyupratovať celý byt alebo dom pred sviatkami. V tom prípade veci na svojom mieste oceníte. Bývanie si zútulníte oveľa rýchlejšie a jednoduchšie. Venovať sa tak budete môcť umývaniu okien, podláh, čisteniu sedačky, kobercov, povysávate si steny, vyutierate poličky od prachu a nanovo do nich naukladáte všetky predmety.

·           Frekventované miestnosti upratujte častejšie!

Najviac času trávite určite v obývačke a v kuchyni. Obe miestnosti sú tak náročnejšie na udržiavanie čistoty. Človek sa cíti dobre len tam, kde je útulne a čisto. V kuchyni sa najľahšie zbavíte všetkých nečistôt pomocou domácich pomocníkov. Nenechávajte drez plný riadu, vždy po sebe umyte, čo použijete. Starajte sa aj o chladničku a mrazničku. Neuskladňujte v nej potraviny, ktoré sú po záruke. Obývačku nezapratávajte zbytočnosťami. Neuskladňujte časopisy na stole alebo v stolíku. Nenechávajte na ňom ani použité taniere a poháre.

·           Naučte sa rýchlemu čisteniu podláh!

Pokiaľ máte podlahy z parkiet alebo dlažby, naučte sa ich povrch umývať aspoň raz za týždeň. Zbavíte sa tak veľkého množstva baktérií a zaschnutých nečistôt, ktoré sa môžu stať po dlhšom čase ťažko zmývateľné. Správne umývanie je aj efektívne. Neurobte chybu a nedrhnite podlahy s handrou nažitou vodou. Zadovážte si mop, ktorý nechá vaše kĺby a kríže oddýchnuť.

Udržať si poriadok nie je jednoduché. Pokiaľ sa vám návyky spojené s upratovaním dostanú pod kožu, ubudnú vám starosti aj stresy, ktoré mnohokrát prežívate pred sviatkami k akým Vianoce rozhodne patria. Návštevy sa môžu kedykoľvek zastaviť a vy ich pozvete ďalej do čistého a voňavého bytu, či domu za každých okolností. Po práci sa domov vždy vrátite s úsmevom na tvári.

 

Náš tip:

Aj vaše podlahy si zaslúžia starostlivosť o svoj povrch, a to nielen pred sviatkami. Nezanedbávajte ich! Pustite do domácnosti elektrickú nadstavbu produktu Easy Wring and Clean a jednoducho zotrite všetku špinu z podláh. Elektro Easy Wring and Clean so šliapacou mechanikou je ako stvorený pre tých, ktorý zbožňujú inovácie, technické hračky alebo nestíhajú upratovať, či pre seniorov. Začnite jedným našliapnutím na pedál a vyžmýkajte tak vodu z mopu. Intenzitu si riadite sami a to dĺžkou zošliapnutia pedálu. Voda pri žmýkaní nevystrekne na podlahu a nemusíte si namáčať ruky ani sa viac zohýbať. Vezmite upratovanie podláh do vašich rúk s ľahkosťou, vezmite si na pomoc novinku Elektro Easy Wring and Clean. Viac na www.vileda.sk

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!