Rostbif so slivkami
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 7.11.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme: 80Dg hovädzej sviečkovice alebo roštenky vcelku, soľ, mleté čierne korenie, 7 lyžíc oleja, zmes byliniek (tymian, šalvia, bazalka, ), môžu byť aj sušené, 1 lyžica horčice, 2 lyžice strúhanky, pol kila sliviek, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 rajčiny lyžica worčestrovej omáčky, lyžica sójovej omáčky a polievková lyžica cukru.
Postup: Rúru dáme vyhriať na 180 stupňov. Mäso umyjeme, osušíme, votrieme doň soľ, korenie, časť byliniek, ak sú sušené a horčice. Na hodinu ho odložíme do chladničky. Potom ho prudko na oleji opečieme zo všetkých strán. Ak máme bylinky čerstvé umyjeme ich , osušíme a nadrobno nasekáme alebo zmiešame horeuvedené sušené bylinky so zvyšnou horčicou a so strúhankou. Touto zmesou mäso potrieme a dáme ho upiecť. Pečieme ho v rúre asi 50 minút. Slivky umyjeme, vykôstkujeme a nakrájame na slížiky. Cibuľu a cesnak posekáme a speníme na zvyšnom oleji. Pridáme slivky, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme 10 minút. Rajčiny sparíme, ošúpeme, nakrájame na kocky a pridáme k duseným slivkám. Pridáme polievkovú lyžicu cukru a dusíme ešte 5 minút. Podľa potreby ešte osolíme a okoreníme, pridáme worčestrovú a sójovú omáčku./ poprípade pohár červeného vína/. Rostbíf nakrájame na plátky / správne upečený je vnútri ružový/ a prelejeme ho omáčkou. Podávame s opečeným bielym chlebom.
Dobrú chuť želá redakcia Lady.sk
Diskusia k článku:
|