Zapekané špagety s tuniakom
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 3.10.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme: 500g špagiet, soľ, 200g šampiňónov, 2 rajčiny, 1 zelená paprika, 100g mozzarelly, 1 konzerva tuniaka, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 125ml sladkej smotany, 1 vajce, mleté čierne korenie, 1 lyžica oleja, po jednej lyžičke nasekaného čerstvého oregána a bazalky.
Postup: Špagety uvaríme v slanej vode podľa návodu. Ak chceme, aby boli naozaj chutné, pridáme do vody, v ktorej ich varíme lyžičku olivového oleja. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Umyté rajčiny nakrájame na kolieska a papriku na pásiky. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Plech vymastíme olejom, rozložíme naň špagety a polejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali vajce. Posypeme ich tuniakom a na vrch nasypeme cibuľu s cesnakom, rozložíme šampiňóny, rajčiny a papriku. Na to rozložíme mozzarellu nakrájanú na plátky. Posolíme, okorením a posypeme bylinkami. Zapekáme v rúre predhriatej na 220 stupňov asi 15 minút.
Dobrú chuť ...
Diskusia k článku:
Ste za stihlu liniu a pisete same recepty. Neregistrovaný - tiki, 4.10.2000 19:16, pegasus(`na`)post.sk, Ste za stihlu liniu a pisete same recepty. Neregistrovaný - tiki, 4.10.2000 19:16, pegasus(`na`)post.sk, tiki, stihla linia nie je o nejedeni, ale o pomalom jedeni chutného jedla v primeranom mnozstve. V koncentrakoch neboli obezni ludia, ale to nebolo o zivote ale o umierani. Neregistrovaný - Danusa, 14.10.2000 03:52, sivekova(`na`)euroweb.sk, tiki, stihla linia nie je o nejedeni, ale o pomalom jedeni chutného jedla v primeranom mnozstve. V koncentrakoch neboli obezni ludia, ale to nebolo o zivote ale o umierani. Neregistrovaný - Danusa, 14.10.2000 03:52, sivekova(`na`)euroweb.sk,
|