Náročnosť: 2 bábovky
Stačí na: 6 pohárov à 375 ml
Doba prípravy: asi 35 minút
Prísady:
- 4 PL olivového oleja
- 500 g žltých paprík očistených a nakrájaných na malé kúsky
- 200 g červenej cibule olúpanej a nakrájanej na malé kúsky
- 1 kg marhúľ odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
- 2 čili papričky očistené a nasekané najemno
- 2 KL nasekaného tymianu
- 100 ml octu
- 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker
- asi 2 ½ KL soli
- ½ KL čerstvo namletého korenia
- 1 balíček Pomôcky na konzervovanie Dr.Oetker
Príprava:
1. Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme papriku, cibuľu a podusíme. Pridáme marhule, čili papričky, tymian, ocot a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame pomôcku na konzervovanie.
2. Plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Tip: Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy.
Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice.
Dodá každému grilovaniu šmrnc.
Dr.Oetker Želírovací cukor Extra 2:1
Jedno balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 postačí na 1 kg ovocia alebo 1 l ovocnej šťavy a varí sa len 5 minút. Keďže Želírovací cukor Extra 2:1 obsahuje kompletnú receptúru na spracovanie ovocia, na prípravu džemu, marmelády alebo želé stačí pripadať iba potrebné množstvo ovocia.
Dr.Oetker Pomôcka na konzervovanie
Účinne ochraňuje spracovávané ovocie a zeleninu pred plesňami a kvasením a zároveň pôsobí ako konzervačný prípravok. Vhodná do džemov, marmelád, kompótov, sirupov, toppingov aj do nakladanej zeleniny.