Lievance
Ingrediencie:
· 1 hrnček jemných ovsených vločiek Emco
· 1 hrnček mlieko
· 1 zrelý banán
· 1 lyžička prášku do pečiva
· štipka soli
· na ochutenie škoricový cukor alebo slivky so strúhaným tvarohom
· kyslú smotanu
· jahody, čučoriedky
Ovsené vločky zalejeme mliekem a necháme pár minút bobtnať. Banán rozkrájame na koliečka, pridáme spoločne s ostatnými ingredienciami k vločkám a všetko tyčovým mixérom rozmixujeme. Takto vzniknuté riedke cesto nalievame naberačkou alebo polievkovou lyžicou do rozpáleného, tukom ľahko vymastenej panvice. Lievance pečieme po obidvoch stranách. Na záver podľa chuti dochutíme. Fantázii se medze nekladú, môžeme si dopriať variant so slivkami a strúhaným tvarohom, javorovým sirupom alebo s kyslou smotanou a čučoriedkami či iným ovocím. Nejobvyklejšie sú ale sypané cukrom a škoricou.
Zemiakové placky
Ingrediencie:
· 6 veľkých zemiakov
· 1 hrnček jemných ovsených vločiek Emco
· 4 strúčiky cesnaku
· 1-2 vajcia
· soľ
· korenie
· majoránka
· tuk na smaženie
Zemiaky nastrúhame, pridáme rozmačkaný cesnak, ovsené vločky, vajcia a korenie podľa chuti. Smažíme na zahriatom tuku po obidvoch stranách dozlata.
Sekaná z kuracích pŕs s jablkami
Ingrediencie:
· 400 g kuracích pŕs
· 100 g jabĺk
· 100 g jemných ovsených vločiek Emco
· 2 bielky
· 1 lyžica repkového alebo olivového olejaň
Kuracie prsia umyjeme a pomelieme. Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a jemne nastrúhame. Pomleté mäso osolíme, premiešame s jablkami, ovsenými vločkami a bielkami. Necháme 15 minút odležať. Zo zmesi vytvoríme bochník, ktorý potrieme olejom a pečieme v trúbe predhriatej na 200˚C približne 35-40 minút.