lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
CENTROPEN sa písacích potrieb z Číny nebojí

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 29.10.2014
späť
Späť

Poslať
 

Spoločnosť Centropen zaoberajúca sa výrobou a vývojom písacích potrieb, dokázala obstáť aj v konkurencii písacích potrieb z Číny, ktoré zákazníka lákajú na nízke ceny. Ako jedna z mála spoločností nepresunula svoju výrobu do Ázie, a navyše dlhodobo drží ceny na najnižšej možnej úrovni, pričom rešpektuje neustály vývojzdokonaľovanie, ale aj zdravotné hľadisko a bezpečnosť svojich produktov. Cesta k zákazníkom vedie cez udržanie cien na zodpovedajúcej úrovni pri zachovaní kvality a bezpečnosti produktov,“ vysvetľuje Jaroslav Maršán, generálny riaditeľ Centropen.


Spoločnosť Centropen, sídliaca v juhočeských Dačiciach, sa roky drží na čele trhu s písacími potrebami. Nič na tom nezmenil ani dovoz lacných a nekvalitných písacích potrieb z Ázie. Firma pritom prioritne dbá predovšetkým na zdravotnú bezchybnosť svojich výrobkov, čo sa z dlhodobého hľadiska ukázalo ako správna cesta. Pri výrobe a vývoji myslí v prvom rade na svojich zákazníkov, ktorými sú často deti. Základom je rešpektovanie fyziológie detskej ruky. V Centropene sú si vedomí, že deťom treba v prvom rade zabezpečiť pohodlie pri písaní a to bez zbytočnej záťaže. Ak je písacia potreba správe nenavrhnutá a vyhotovená, písanie dieťa ani pri dlhšom čase neunavuje.

Aktívna spolupráca s pediatrami a psychológmi písma priniesla do produkcie Centropenu mnohé inovácie. Príkladom je tzv. ergo úchop pre správny sklon ruky i pera. Mnohé písacie potreby majú dokonca aj masážne body, ktoré jemne masírujú najnamáhanejšie plochy prstov a dlane. Praktickým riešením pre používateľov je tiež vyprateľný a zdravotne absolútne neškodný atrament, ktorý sa v praxi veľmi osvedčil.

Príkladom precízneho prístupu spoločnosti Centropen k inováciám v oblasti písacích potrieb pre deti je vývoj špeciálneho nácvikového adaptéra, ktorý trval bezmála až 10 rokov! „Náš špeciálny nácvikový adaptér je určený pre deti školského a predškolského veku. Našim cieľom bolo uľahčiť deťom i rodičom nácvik zdravého písania, s ktorým dnes čoraz viac žiakov problémy,“ vysvetľuje Jaroslav Maršán. Ako dodáva, pri jeho vytváraní spoločnosť spolupracovala s pediatrami a konzultovala s nimi aj kroky vo výrobe.  

Ďalšou vlajkovou loďou Centropenu je aj obľúbené pero TORNADO. Pri jeho vývoji bolo cieľom priniesť písaciu potrebu, ktorá ľahko píše a nemusí sa na ňu tlačiť, čo je zásadné najmä u detí, ktoré s písaním začínajú.

Práve prvé skúsenosti môžu deti dlhodobo ovplyvniť a vytvoriť ich vzťah k písaniu. V Centropene preto vsadili  na jednoduché a ľahké písanie bez námahy a únavy. Svoju pozornosť výrobca zameral aj na atrament. Počítal rizikom, že dieťa si môže pero nevdojak vložiť do úst a prísť tak do priameho kontaktu s farebnou náplňou. Atrament je preto zdravotne nezávadný, vyprateľný a zmizíkovateľný.

Centropen však zároveň dbá aj na cenovú dostupnosť svojich písacích potrieb. Vo firme si veľmi dobre uvedomujú riziko nákupu nekvalitných čínskych písacích potrieb, ktoré môžu deťom písanie nielen znechutiť, ale môžu spôsobiť dokonca aj zdravotné problémy alebo únavu. Spoločnosť tak drží ceny na minimálnej úrovni, kedy napríklad perá TORNADO k dispozícii už od 80 centov a perá TORNADO COOL od 1,3 €.

„Cesta k zákazníkom vedie cez udržanie cien na zodpovedajúcej úrovni pri zachovaní kvality a bezpečnosti produktov,“ dodáva Jaroslav Maršán.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!