Opäť je to tu! Už po ôsmykrát sa môžu pivní fajnšmekri na celom Slovensku tešiť na posledné týždne roka a dopriať si sviatočnú pivnú špecialitu od Zlatého Bažanta. Po mimoriadnom úspechu z minulého roka sa majstri pivovarníci v Hurbanove rozhodli opäť navariť skvelý Zlatý Bažant Medový Porter, a tentoraz znásobili objemy. Devätnásťstupňový Zlatý Bažant Medový Porter vyrobený zo štyroch druhov sladu si môžu pivári už tradične od posledného októbrového štvrtka vychutnať nielen doma, ale aj vo vybraných puboch na celom Slovensku.
„Naša minuloročná špecialita Zlatý Bažant Medový Porter bola doteraz jednoznačne najúspešnejšia. Dostávali sme množstvo priaznivých ohlasov od našich zákazníkov, majiteľov prevádzok, ako aj samotných konzumentov, veľmi nás potešili aj pozitívne reakcie na sociálnych sieťach, kde sú najmä mladí ľudia často veľmi kritickí, hovorí Michal Sivko, brand manager značky Zlatý Bažant a dodáva: „Výsledok bol ten, že z našich skladov sa nám špecialita vypredala už v novembri, a tak sme sa rozhodli tak trochu porušiť našu tradíciu každoročnej novinky, a umožniť našim priaznivcom si túto lahôdku dosýta vychutnať. Tentoraz sme navarili vyššie objemy, a tak by Zlatý Bažant Medový Porter mal byť dostupný počas celej sezóny.“
Porter je vysokostupňové tmavé pivo, ktorého tradícia siaha až do 18. storočia. Zlatý Bažant Medový Porter 19 % je vyrobený zo štyroch druhov sladu – bavorského, svetlého plzenského, svetlého karamelového a farebného – a s pridaním medu. Má podmanivú, charakteristicky sýtu takmer čiernu farbu, jeho pena je hustá, mierne dohneda zafarbená. Má výrazný korenistý buket, primeranú horkosť a lahodnú sladovú plnú chuť s jemným dozvukom sladkého medu. Zlatý Bažant Medový Porter je tak ideálnym spoločníkom počas slávnostných chvíľ a vďaka svojej plnej chuti aj počas posedení s priateľmi v priebehu neskorej jesene či zimy.
Od konca októbra je Zlatý Bažant Medový Porter dostupný v exkluzívnom štvorbalení 0,33l fliaš s praktickým otočným uzáverom twist-off na pultoch obchodných sietí. Prvý sud sviatočnej špeciality narazia už vo štvrtok 30. októbra 2014 v sieti pivární Klubovňa a následne až v 300 vybraných puboch na celom Slovensku. Špecialita v limitovanej edícii bude dostupná počas zimnej sezóny až do vypredania zásob.