Recept na dnes: Pečené kura Pišta
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 17.5.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 viazanička polievkovej zeleniny, 2 malé kurčatá, soľ, ½ viazaničky petržlenu, kôpru a pažítky, trochu majoránky, 160g hladkej múky, 250ml piva, 2 žĺtky, mletá paprika, korenie, 2 bielka, tuk na vymastenie
Polievkovú zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Kurčatá umyjeme a spolu so zeleninou vložíme do studenej osolenej vody. Varíme asi 40 minút. Kurčatá vyberieme, necháme odkvapkať, vychladnúť a potom ich rozštvrtíme. Medzitým umyjeme bylinky, usušíme, obtrháme lístky a jemne posekáme. Múku, pivo, žĺtky, papriku, soľ, korenie a posekané bylinky premiešame. Bielko so štipkou soli ušľaháme dotuha a vmiešame do cesta. Tuk rozohrejeme vo vysokej panvici alebo vo fritéze asi na 175 stupňov Celzia. Štvrtiny kurčaťa namočíme do cesta a smažíme vo vriacom tuku 6-8 minút. Ako prílohu podávame zemiakový šalát.
Diskusia k článku:
|