Recept na dnes: Perkelt z husacích žalúdkov
|
|
Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 10.7.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
800 gramov očistených husacích žalúdkov, 100 gramov očistenej cibule, 60 gramov husacej masti, 10 gramov mletej červenej papriky, soľ, 20 gramov rajčiakového pretlaku, 30 gramov hladkej múky, trocha červeného vína.
Na rozohriatej masti speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mletú červenú papriku, krátko zapeníme a zalejeme vlažnou vodou. Varíme. Do takto pripraveného základu vložíme očistené a dôkladne poumývané husacie žalúdky, pridáme rajčiakový pretlak, mierne osolíme a pod pokrývkou za občasného miešania udusíme do mäkka. Mäkké žalúdky vyberieme zo šťavy a pokrájame na hrubšie plátky. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a krátko opražíme. Zalejeme vínom, dobre rozmiešame a za stáleho miešania krátko povaríme. Uvarenú šťavu precedíme na pokrájané žalúdky a ešte kratučko povaríme. Podávame posypané petržlenovou vňaťou s maslovými haluškami.
Diskusia k článku:
Da sa to aj s kuracimi zaludkami, ci zaludkami z morky. Je to pribuzne gulasu ci paprikasu. Inak celkom dobre. Hodi sa k tomu celkom dobre i knedla alebo ryza...
Maslove halusky z hlavy neviem, ale ak bude zaujem, podelim sa o recept. Neregistrovaný - jan, 19.12.2005 07:27, jsn.pelech(`na`)liebert-hiross.com,
|