Sviatočné kurča s brokolicou ...
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 20.10.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme: 1 kurča, 1 jablko, zmes korení „pečené kura“, 150 g múčneho masla, 0,3 l slepačieho alebo zeleninového vývaru, 0,2 l sladkej smotany, 0,1 l whisky, 0,2 l obľúbeného koňaku, 400g brokolice, 250g šampiňónov, 300g zemiakov, biele korenie, mletý zázvor, soľ.
Postup: Očistené kurča osolíme, vložíme do neho jablko, potrieme ho zmesou korenín „ pečené kura“ a upečieme ho dočervena. Do výpeku pridáme vývar, whisky a koňak. Všetko chvíľu povaríme. Potom pridáme smotanu, múčne maslo, biele korenie a zázvor. Medzitým predvaríme klobúčiky šampiňónov, brokolicu rozobratú na ružičky a zemiaky pokrájané na štvrtky. Keď sú polomäkké vyberieme šampiňóny a zemiaky a prudko ich dočervena opražíme. Dovaríme brokolicu. Kurča položíme na misu podlejeme ho omáčkou a obložíme šampiňónmi, brokolicou a zemiakmi.
Dobrú chuť ....
Diskusia k článku:
Kto nevie co je to mucne maslo, nech sa prihlasi!
:-)) Neregistrovaný - Jan, 7.2.2008 06:54 Vsetci vedia....vsetko. Neregistrovaný - Jan , 7.2.2008 08:45 Neviem, čo je to múčne maslo! Neregistrovaný - , 7.2.2008 11:30
|