Recept na dnes: Dedkov diviak
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 13.3.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
500g mäsa, 40g údenej slaniny, 40g masti, 40g cibule, cesnak, 80g koreňovej zeleniny, 1 lyžička octu, 1 bobkový list, celé čierne a nové korenie, soľ, 0,15l kyslej smotany,0, 20l sladkej smotany, 30g hladkej múky, 1 lyžička horčice, trocha cukru, citrónová šťava
Mäso odblaníme, umyjeme a popreťahujeme na rezance pokrájanou údenou slaninou a cesnakom. Na masti speníme nadrobno posekanú cibuľu, opražíme na nej očistenú, umytú, pokrájanú zeleninu, prilejeme ocot a horúcu vodu. Vložíme do nej mäso, pridáme bobkový list, čierne a nové korenie, osolíme a prikryté v rúre dusíme. Počas dusenia mäso podlievame horúcou vodou a polievame vlastnou šťavou. Potom ho upečieme dočervena, vyberieme a pokrájame na rezne. Do šťavy prilejeme sladkú aj kyslú smotanu rozmiešanú s múkou, pridáme horčicu, podľa chuti aj cukor a citrónovú šťavu. Hotovú omáčku prelisujeme a nalejeme na pokrájané mäso. Podávame s knedľou a brusnicami. Výborne chutí aj z kuracích pŕs a stehien.
Diskusia k článku:
|