lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Neplač! To sa zahojí.

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 25.6.2015
späť
Späť

Poslať
 

Pozná to každý rodič: zle vypadajúci opuch alebo vyrážka, niekoľko sekúnd zlovestného ticha než začne veľký krik, oči sa rýchlo zalejú slzami a „ najväčšia bolesť  na svete“ je tu.  Uštipnutie od rôzneho letného hmyzu či odreté kolená k detstvu jednoducho patria.

 

Začínajúce teplé letné obdobie láka deti k najrôznejším výpravám za dobrodružstvom.  A ako to už býva, každý „správny dobrodruh“ si z podobnej akcie odnesie nejednu jazvu v podobe odretého kolena, hrči na hlave, škrabnutia či zle vyzerajúceho poštipnutia hmyzom. Deti si najčastejšie spôsobia zranenia von, v neznámom prostredí  a  bez dozoru. Ich túžba po neobyčajnom zážitku a hrdinstve je nevyčerpateľná, donúti ich vyliezť na ten najväčší strom, preskúmať to najhustejšie krovie, záhadne opustené humná a povaly, ale možné riziká si už neuvedomujú. Deti sa veľmi jednoducho nechajú zlákať k nebezpečným činnostiam, pri ktorých si môžu ublížiť. Rodičia sa cítia bezbranní. Nie je v ich silách dokonale ochrániť svoje deti pred všetkými nástrahami okolitého sveta.

 

Nebezpečie zranení môže znížiť poučením detí o prípadných rizikách, ktoré sú s tou, či onou aktivitou spojené. O mnoho dôležitejší je, mať vždy v zálohe dostatočný „arzenál“ účinných ochranných pomôcok (prilba, chrániče a rukavice), v ideálnom prípade na deti dohliadnuť – ani to samozrejme nemusí byť dostačujúce. Deti sa môžu dostať do problémov vďaka svojej zvedavosti a zbrklosti. Nezanedbateľný podiel má i fakt, že sa v detskom veku fyzické a duševné schopnosti práve vyvíjajú, preto majú deti reakcie o mnoho pomalšie a ich zorné pole je užšie ako u dospelých. Ťažisko tela u detí je umiestnené o mnoho vyššie než u dospelého, preto deti tak ľahko strácajú rovnováhu a častejšie padajú.

Predchádzať drobnejším úrazom detí  či náletom dotieravých komárov je takmer nemožné aj cez najväčšiu opatrnosť. Keď sa už to ale stane, je dobré vždy vedieť čo s tým, aby malý hrdina trpel čo najmenej a následky boli čo najmiernejšie. Na hrče a prištipnuté pršteky stačí priložiť chladný obklad, ktorý zastaví ďalší opuch.

Na slabšie odretú povrchovú ranu ako je odreté koleno alebo poškrabnutie použite veľmi osvedčený BOCHKO Krém proti zapáleniu.

Budete sa čudovať, ako rýchlo ranu vydezinfikuje a vysuší ju vďaka aktívnym prírodným zložkám – výťažku z Ruje vlasatej a zinku. Na krvácajúcu ranu použite Akutol stop  spray s aktívnou zložkou, ktorá z poraneného miesta absorbuje krv a ranu príjemne ochladí. Pokiaľ chcete urýchliť hojenie zle vypadajúceho štípanca, použite BOCHKO Gél po uštipnutí hmyzom s extraktom z nechtíka a levanduľovým olejom.  Extrakt z nechtíka lekárskeho napomáha k rýchlemu zahojeniu rán a zabraňuje zápalom. Prírodný levanduľový olej ukľudňuje, znižuje opuch a ochladzuje pokožku.

Ak sa chcete vyvarovať u svojich ratolestí bodnutiu komárom, osou, kliešťom alebo len dotieravou piesočnou muškou (Phlebotomus) s následným zle vyzerajúcim štípancom, nastriekajte im na pokožku prípravok vo forme mlieka – BOCHKO Repelent proti hmyzu, ktorý ich bude chrániť od komárov 8 hodín, kliešťat 4 hodiny a piesočných múch až 10 hodín. Prípravok je vhodný pre deti od 1 roku.

Ošetrenie s prípravkom  BOCHKO Repelent proti hmyzu na odevom nechránenej pokožky vašej ratolesti je jednoduché a rýchle, takže malému nezbedníkovi v návrate k ďalším dobrodružným výpravám už nič nebráni.

www.bochko.cz  a vo vybraných lekárňach

 


Diskusia k článku:

My na opuchy používame novosil gél, je to nová receptúra, nový produkt a obsahuje viac prírodných extraktov a pomáha skvele :)
Neregistrovaný - Mária, 25.6.2015 14:10, mariapot46(`na`)zoznam.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!