lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako z muža spraviť gentlemana? - Trendy vo formálnom oblečení na zimné obdobie

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 20.10.2016
späť
Späť

Poslať
 

Formálne oblečenie je u mužov na Slovensku súčasťou najmä business štýlu alebo špeciálnych udalostí vo forme svadieb, rodinných osláv či oficiálnych podujatí. No buďme k sebe úprimní, oblek pôsobí nielen elegantne a na úrovni, ale aj mimoriadne sexi. Aké sú trendy v tejto oblasti na aktuálnu zimnú sezónu?

Veľa mužov je zvyknutých, najmä pokiaľ ide o formálne oblečenie, používať jeden šatník po celý rok. Je to škoda, pretože aktuálna móda ponúka široký výber najrôznejších druhov materiálov a vzorov, ktoré dokážu chladné dni urobiť krajšími, aj keď vonku fúka vietor či prší. Namiesto bežného štandardu hladkej tenkej vlny môžete vyskúšať materiály, ktoré sú hrubšie a chránia telo pred zimou. Ideálnymi spoločníkmi na chladné dni sú flanel, tvíd, menčester a podobne. Čo sa týka farebnosti, netreba sa za každú cenu držať farieb zimných mesiacov. Kopírovať možno aj jesennú prírodu, napríklad zemité tóny hnedej alebo odtiene antracitovej, tmavofialovej a tmavomodrej.

Podľa odborníkov sa k nim hodí vzor „Glencheck“, „Prince of Wales“ alebo „Windowpane“, ktorým sa laicky hovorí káro, aj keď v odbornej sfére je každý spomenutý vzor trochu odlišný. „Trendy sú badateľné najviac pri oblečení veľmi módneho charakteru, ktorého vzhľad sa mení extrémne rýchlo. Pri oblekoch a košeliach, teda odeve skôr elegantnejšom a formálnejšom, to nie je také očividné. Napriek tomu sa dá povedať, že na jeseň a zimu je vhodné zvoliť materiály z prírodných vlákien ako vlna, kašmír a ich kombinácie v ťažšej gramáži. Farebne sa používajú tmavšie zemité farby. Nebojte sa šedej, tmavomodrej, hnedej, ale ani bordovej či tmavozelenej. Väčšina mužov na Slovensku považuje oblek za výlučne celoročnú záležitosť a sezónnosť sa u nich neprejavuje, čo je trochu škoda. Odporúčam mať v šatníku aspoň pár sezónnych kúskov. Nie je nad oblek z vlneného flanelu alebo mäkké zamatové či tvídové sako v zime,” hovorí o trendoch zimnej sezóny Andreas Kreutz, majiteľ pánskeho obchodu TAILOR MADE.

 

Ako si správne vybrať?

Pri výbere obleku na akúkoľvek príležitosť vždy platí, že 50 % tvorí dizajn a ďalších 50 % to, ako oblek nositeľovi sadne. Na výber je z tzv. konfekčných oblekov, kedy je nutné dávať pozor na dĺžku rukávov, ktoré nesmú zakrývať manžetové gombíky, nohavíc, ktoré nesmú byť príliš dlhé, saka, ktoré by malo zakryť rázporok na nohaviciach, a tak ďalej. Ideálnou voľbou sú preto obleky šité na mieru - tzv. Made to Measure, ktoré je možné vytvoriť bez skúšania, alebo Bespoke. Tie sú drahšie, no zároveň najkvalitnejšie a počas ich šitia sú nutné dve až tri skúšky. Proces ich tvorby trvá zhruba päť - šesť týždňov. V pánskom šatníku sú vrcholom toho, čo si muž môže zadovážiť. Oblek na mieru spoznáte už z diaľky podľa toho, že jeho majiteľovi „sedí ako uliaty“ a ideálne kopíruje postavu.

„Je to jednoduché. Muž má pri obleku šitom na mieru nekonečný výber látok, podšívok, gombíkov a stáva sa spolutvorcom toho, čo bude vyrobené výlučne pre neho. Odpadáva teda hľadanie a behanie po obchodoch, namiesto toho si možno zvoliť z tisícok možných kombinácií na jednom mieste. Ale to je len polovica výhod. Druhá časť spočíva v tom, že vám oblek padne ako uliaty, čiže v ňom vyzeráte výborne a cítite sa pohodlne. Kvalitný oblek na mieru bude vždy na vrchole rebríčka v pánskom šatníku, pretože tam, kde končí tá najlepšia konfekcia, začína svet oblekov a košieľ vyrobených na mieru len pre jedného konkrétneho muža. A verte mi, bude to na vás vidieť,” vysvetľuje Kreutz.

Obrovským prehreškom v nosení sa stáva najmä to, že väčšina pánov ešte stále netuší, ako správne zapnúť sako. V prípade, že je na ňom jeden gombík, zostáva zapnutý, ak ich je viac, spodný musí byť vždy odopnutý! Dôležité je tiež rozoznávať druhy oblekov na rôzne príležitosti. „Veľa mužov si myslí, že najuniverzálnejší oblek je čierny, ale nie je to tak. Okrem pohrebu je čierny oblek vhodný iba na večerné udalosti. Do práce by som ho rozhodne neodporúčal. Za posledné roky sa to snažíme ľudí učiť a musím povedať, že sa to lepší,” ozrejmuje Andreas Kreutz, ktorý sa vo svojom podnikaní riadi najhorúcejšími trendmi v tejto oblasti priamo zo zahraničia. Okrem obleku treba klásť dôraz aj na doplnky. Štýl je dôležitý a pri formálnom oblečení to platí dvojnásobne.

„Ani ten najkrajší oblek mužovi nepomôže, ak si nedá záležať na doplnkoch. K formálnemu oblečeniu patrí napríklad aj kvalitná kožená taška a nie plecniak. Hodvábna viazanka rozhodne nie je žiadny prežitok a pri konzervatívnom obleku je skvelou možnosťou, ako dodať strohému outfitu farbu a jedinečnosť. A ešte jedno dôležité pravidlo - nepodceňujte topánky. Sú pre celkový dojem veľmi dôležité. Nebojte sa zainvestovať do topánok minimálne polovicu toho, čo ste dali za oblek,” odporúča na záver odborník na pánsku módu. Pri výbere topánok sa treba zamerať na klasickú, kvalitnú a nadčasovú obuv, ktorá je vhodná na väčšinu príležitostí. Dôležité je dbať najmä na kvalitu kože, konštrukciu a skutočnosť, či vám sadnú na nohu. Zabudnite na príliš odvážne vzory a farby, ale stavte na klasiku, ktorá sa dá zladiť s väčšinou oblekov, ku ktorým ju budete nosiť. Celkový dojem je totiž veľmi dôležitý.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!