lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Poznáte etiketu darovania vína obchodným spolupracovníkom? Vyhnite sa spoločenskému faux pas

  Spracoval(a) : eva
Dátum : 13.2.2017
späť
Späť

Poslať
 

Darovať fľašu kvalitného vína s firemnou etiketou je jeden z najlepších a zároveň originálnych spôsobov  ako vyjadriť poďakovanie za spoluprácu klientom či obchodným partnerom. Práve dobré víno je skvelým spôsobom, ako spojiť vašu značku s niečím lahodným a kvalitným a popriať spolupracovníkom do nového roka. Hoci tu neexistuje písaná norma, ktorá by záväzne určovala etiketu, darovanie vína sprevádzajú nepísané spoločenské zvyklosti.


Darovať obchodným spolupracovníkom dobré víno patrí medzi populárne darčeky aj z pohľadu darujúceho. Úpravy daňových zákonov priniesli priaznivé zmeny pre podnikateľov, ktorí v predvianočnom i novoročnom čase hľadajú spôsoby, ako svojim kľúčovým spolupracovníkom poďakovať a popriať im úspešný rok. Nákup vína je totiž možné dať za určitých podmienok do nákladov a znížiť si tak daňový základ. Od základu dane z príjmu si firma môže odpočítať nákup tzv. tichých vín použitých ako propagačný dar. Pod názvom tiché víno sa skrývajú všetky klasické hroznové vína s výnimkou tých šumivých. Ďalšou podmienkou daňovej uznateľnosti je označenie darovanej fľaše firemným logom a tiež cenový limit maximálne 18,5 eur za jeden kus bez DPH. Do tejto ceny sa započítavajú aj náklady spojené s obstaraním reklamného predmetu, teda napríklad náklady na dopravu, návrh a tlač vinetou, polepenie fliaš či darčekové balenie.

 

Výber vína

Ak nepatríte medzi ostrieľaných sommelierov, konzultujte odborníka a s výberom si nechajte poradiť, nech si neodtrhnete hanbu. Výber si nemusíte komplikovať zahraničnými značkami alebo sofistikovanými odrodami. Slovenská vinárska tradícia ponúka široké spektrum vín v rôznych cenových reláciách, ktorými rozhodne nikoho neurazíte. Keď si vyberiete z ponuky kvalitných moravských vín, určite neurobíte chybu. Ohľadom konkrétneho výberu si nechajte poradiť, aby ste vybrali víno presne na mieru obdarovávanému a zároveň zamýšľanej príležitosti.


Investujte aj do obalu

Nie je nič horšie ako darovať kvalitné víno a odbiť darčekové balenie. Ak si s obalom naopak dáte záležať, dodáte darčeku väčší šmrnc. Absolútne nevhodné sú obyčajné papierové tašky, hoci sa môžu predávať v rozmeroch vyhovujúcich fľašiam alkoholu. Situácia, kedy sa obdarovaný obáva, či sa fľaša v poriadku dopraví domov, nie je spoločensky úplne šťastná. Predíďte týmto obavám a na víno kúpte štýlový, avšak zároveň pevný obal či odnosku. Luxusné krabice či obaly na víno za skvelé ceny ponúka popredný tuzemský predajca obalových materiálov Paketo.sk. V ponuke štandardne nájdete jednoduché i elegantné, bezpečné obaly na víno. Ak nechcete len obyčajnú odnosku, môžete využiť možnosť potlače firemným logom alebo akúkoľvek inú grafikou. V prípade fotografií je možné zabezpečiť tlač v kvalite digitálnej fotografie. A ak dávate prednosť hotovým riešeniam, môžete kúpiť aj kompletné darčekové sady, vrátane fľaše vína, čaju, kávy alebo hrnčekov.


Darčekové balíčky pre významných klientov

Pre obzvlášť významných partnerov či klientov sa hodí darované víno doplniť ešte o ďalšie vybrané pochutiny a pripraviť rovno celý balík. Hodí sa špičkové hovädzie či bravčové mäso v bio kvalite, syry, čokoládové pralinky a podobné sladké a slané delikatesy. Poproste odborníka na slovo vzatého o radu, ako všetko chuťovo vyvážene skombinovať tak, aby ste výberom podľa vlastného uváženia neurobili spoločenské faux pas.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!