lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Pohádajte sa s ním na úrovni

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 11.3.2002
späť
Späť

Poslať
 

Každá žena má svoj obľúbený spôsob hádok. Niektoré z nich sú natoľko nerozumné, že ich dôsledkom je fyzické týranie. Patríte aj vy medzi odúvajúce sa bábiky, čo dokážu prežiť aj týždeň bez jediného slova? Alebo ste skôr fúria, ktorá keď začne jačať, tak do svojho vystúpenia zatiahne všetkých susedov, ktorí nemajú diagnózu absolútna hluchota? Alebo ste ironizujúca mudrlantka udierajúca pod pás? Je množstvo spôsobov, ktorými sa dá vyjadriť nespokojnosť, je však len málo takých , ktoré účinkujú.
My vám ponúkame niekoľko rád na tému, čoho sa rozhodne treba vyvarovať.

 

Prvé pravidlo- nenechajte  nikdy  zlákať k hádke na verejnosti.
Možno vás váš partner dokáže doma prehliadať, možno dokonca pred každým vaším pokusom o ujasnenie si pravidiel uteká. Nič však nemôže byť dôvodom na to, aby ste sa pokúsili urobiť si prostredníka svojich slov z rodiny, či priateľov. Verejný útok na partnerove slabiny sa môže stať dôvodom neskutočnej nenávisti. Nemyslite si , že  dobre mienená motivačná veta „ten môj chmuľo je síce talentovaný, ale opäť sa nechal obrať o postup svojim riťolezeckým spolupracovníkom“, ktorú utrúsite pred matkou, či priateľkami, vyvolá vo vašom drahom ambície. Jediné, čo dosiahnete je to, že sa začne obzerať po žene, ktorá nebaží po jeho postavení, ale po ňom. Ak mu však medzi štyrmi očami poviete ako veľmi mu dôverujete, aký úžasný je jeho talent a že vám vôbec neprekáža, že ho už šiesty raz obišli pri povyšovaní, chytí ho túžba utvrdiť vás v dôvere. To isté platí o akejkoľvek sfére vášho života. A ak sa nechcete zaradiť do štatistiky „každá piata žena“ rozhodne nerozoberajte humorným tónom na verejnosti jeho spôsobilosť pre milostné hry.

Druhé pravidlo znie – žiadne zbytočné slzy.
Precitlivenosť si môžete dovoliť v prvom trimestri tehotenstva a pred menštruáciou. Na toto tajomstvo ženského organizmu ho jemne upozornite a urobte dohodu o neútočení počas krízových dní. Inak je plač  pre mužskú psychiku veľmi nepríjemná a ťažko zvládnuteľná záležitosť. Pokiaľ slzy používate veľmi mierne a s rozumom, je to silná zbraň.  Ak ich  zaraďujete ako súčasť každej hádky, prestane  kúzlo fungovať. Muž vás začne vnímať ako trucovité decko a vašim pripomienkam bude prikladať taký význam ako detskému džavotaniu. V takej situácii napokon nebudete môcť rozhodnúť o ničom. Kto by sa nechal dirigovať od rozmaznaného decka.

Tretie pravidlo – nejačte ako siréna.
Ľudské ucho je nastavené na určitú hlasitosť a rýchlosť reči, ktorú ideálne vníma. Keď sa započúvate do tempa reči skúsených moderátorov spravodajstva, nájdete ten správny tón. Naliehavosť dáva reči intonácia a prijateľnosť počutého správne posadený hlas. Preto, ak mienite povedať niečo, čo by mal partner počuť, posaďte si hlas do bránice, aby bol hlboký ako hlas jeho šéfky a hovorte potichu. Čím tichšie hovoríte, tým pozornejšie musí vašu reč sledovať. Spomeňte si na šeptajúceho Dona Corleoneho z filmu Krstný otec. Ak sa chcete len poriadne vykričať, urobte to keď nebude doma. Ak vám ide o niečo naozaj dôležité, urobte si „hádkový scenár“. Napíšte si všetky body, ktorým sa chcete venovať. Bez prípravy by ste na všetko dôležité zabudli pri prvej rane pod pás..

Štvrté pravidlo – žiadne urážky.
Ak budú hlavným komponentom vášho prejavu urážky, nečudujte sa, že vás nebude počúvať. Slová ako neschopný hlupák, nezodpovedný hajzeľ, bezcharakterná sviňa… nevyvolávajú v mužoch žiadne emócie. Zväčša sú im na smiech a niektorými pomenovaniami tohoto druhu sa s radosťou hrdia. Rovnako je úplne zbytočné pripomínať mu všetky hriechy, ktorých sa vo vašom vzťahu dopustil, od prvého dňa. Určite to už niekoľko razy počul... Keď mu dvestodruhý raz hovoríte o tom, že v 98. zabudol na vaše narodeniny, v 99. tri razy urazil vašu matku a za posledných dvanásť mesiacov vám dvestokrát nezavolal keď sľúbil, nemáte šancu. Väčšina mužov je orientovaná na budúcnosť a preto je lepšie hovoriť s nimi o navrhovaných spôsoboch riešenia a sankciách. Napr: výročia a narodeniny ti zaznačím do kalendára. Toto je veta, ktorá vám možno pripadá zvrhlá, ale pre väčšinu mužov je omnoho prijateľnejšia ako scéna, čo ich čaká v prípade zabudnutia. To, že naznačíte v jeho diári tieto dni, ešte neznamená, že si musíte nárokovať na darček. Niekedy muž nemá peniaze, chuť komunikovať , alebo čas. Nechajte ňom rozhodnutie, kedy a aký darček, či oslavu urobí.  Skrátka a dobre, kľúčom k partnerskému šťastiu je racionálna komunikácia.                               


Diskusia k článku:

fuj,perfektny clanok na "pozitivne" naladenie ... je mi zle
Neregistrovaný - , 11.3.2002 09:27
"Každá žena má svoj obľúbený spôsob hádok" Naozaj - no kazda asi nie - ja sa nehadam.
Neregistrovaný - Tonka, 11.3.2002 21:13
a este raz ja Tonka - to su naozaj niektore zeny take malicherne, ze by sa zduvali za zabudnute vyrocie, snad len v humoristickych filmoch - teda taka blbost ako dovod sporu by ma nikdy nenapadol
Neregistrovaný - Tonka, 11.3.2002 21:19
Ešteže sme každá iná.
Neregistrovaný - Uva, 11.3.2002 23:28
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!