lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Romantická vášeň chladne po dvoch rokoch

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 23.8.2006
späť
Späť

Poslať
 

Máte len dva roky pre vášnivý vzťah, kým vás vaše hormóny nezradia, tvrdí štúdia talianskych výskumníkov.

Štúdia, ktorá ukázala odlišné hladiny hormónov v krvi zúčastnených párov v rozličných štádiách vzťahu dokázala, že horúca vášeň sa po dvoch rokoch vzťahu vytráca.
Talianski výskumníci použili krvné testy na určenie hladiny hormónov zúčastnených dobrovoľníkov- niektorí z nich práve naštartovali svoj nový vzťah, iní zotrvávali v pevnom zväzku už dva roky.

Výsledky potvrdili, že látka neurotrofín prevyšuje bežnú hladinu u párov, ktoré nadviazali nový vzťah. Táto látka však chýbala v krvi párov, ktoré majú dlhodobý vzťah. Vedci zistili, že v tomto prípade bol „hormón vášne“ nahradený iným- oxitocítom, ktorý je prezývaný aj „hormón láskania“. Oxitocín je známy aj tým, že spôsobuje produkciu materského mlieka u žien. 


Diskusia k článku:

hm... co teraz?? ;-)) ... zeby sme si zacali iny vztah na dalsie dva roky? ;-))))
Neregistrovaný - anaka, 23.8.2006 08:18
a este to mala doplnenie tato studia, ze spolocny potomok moze toto obdobie o isty cas predlzit, nie vsak donekonecna. priroda je najmudrejsia
Neregistrovaný - , 23.8.2006 12:39
houbeles!!....vedatorske nezmysli!!... kazdy vztah prechadza etapami a na kazdej etape je nieco krasne :-). pevny vztah na spravnych zakladoch vydrzi roky rokuce :-))...
Neregistrovaný - anaka, 23.8.2006 13:51
Ale ved nikto nehovori, ze nevydrzi.. Len tam uz nie je ta vasen, ako na zaciatku.. To je fakt. A oni to teraz len potvrdili nejakymi testami. Ja neviem, ci sa nudia alebo co...:)
Neregistrovaný - , 24.8.2006 15:27
mne moj priatel po roku a pol povedal ze uz ho nevzrusujem ako volakedy....
Neregistrovaný - smutnucka, 25.8.2006 17:26
je to pravda. po dvoch rokoch sa mi ten chlap prestane pacit ako dakedy. miestami sa mi az zhnusi. stalo sa mi to asi 3 krat. taky je zivot. nie je vzdy plny vasne. ale vztah je aj o niecom inom ako o vasni.
Neregistrovaný - xixi, 26.8.2006 20:52
tak dakujem to akoze mam cakat ze ma chlap necha po 2 rokoch?tak super ja mam priatela skoro rok a neviem si predstavit ze o rok strati voci mne vasen? mali tí vedci vymysliet ako sa to da vyriesit!
Neregistrovaný - :))), 28.8.2006 09:18
som rada, že čítam také reakcie, ešte stále existujú normálne ženy, ktoré vedia, že vášeň je krásna ale po čase ju vystrieda ešte niečo krajšie, samozrejme, ak má žena pravého partnera.
Neregistrovaný - , 14.9.2006 16:24
hehe.......to je divne,ja cim dlhsie chodim s mojim priatelom tak je ta vasen este vacsia,ale kto vie,mozno raz pominie,ale neviem si predstavovat ze za rok by som ho mala nechat,pretoze ked uz vasen vyprcha a nastane to obdobie vsednosti,tak je dobre raz za cas si tu zopakovat,potom bude lepsia ako kazdy den a vzacnejsia....si myslim....:o)
Neregistrovaný - Leilla, 2.10.2006 17:42
Cize ked som s niekym viac ako dva roky a zmeraju mu v krvi neurotrofin, znamena to, ze ma niekoho noveho a ja mam parohy?
Neregistrovaný - palo, 20.10.2006 18:16
To je hlupost, pisat taketo neoverene veci. Velmi dobry clanok pre mladych, naozaj. Ked je dobry vztah, rokmi sa prehlbuje, Nina ma pravdu, vobec to nie je o sexe, ale o laske.
Neregistrovaný - rebarborova, 21.10.2006 08:36, rebarborova(`na`)azet.sk
no ja neviem co mam na to povedat.)))chodim s priatelom uz pomalicky to bude 3 roky a lubim ho...no je pravda niekedy je ta vasen vacsia niekedy nie...ked sme dlho od seba je to potom super.))take ine,,,lebo si uvedomime ze sme si chybali:))asi tak..............
Neregistrovaný - stanullik2, 10.11.2006 23:29, stanullik2(`na`)azet.sk
Hm, prestavam verit takymto clankom, ak tam nachadzam chyby, ktore biju do oci. Ak autor ani nevie, ze to nie je oxItocin ale oxYtocin....tak viem, ze nema sajnu o com hovori. A nahodou, vasen sa v mojom vzathu s priatelom nestratila ani po 2 rokoch.
Neregistrovaný - slnieckova, 18.11.2006 20:03
mne osobne sa to tiež stalo síce nie po dvoch rokoch ale po roku a pol, ale potom sa to vrátilo a zase tam bola taká istá vášeň ako na začiatku, možno to je len prechodné a samozrejme záleží aj od partnera.
Neregistrovaný - , 28.11.2006 13:27
Suhlasim,no prava laska nie je zalozena na vasni, ak hej, tak stroskota,ked sa clovek opat do niekoho romanticky zalubi.Co takto priatelstvo, dovera, ucta, respekt?Laska znamena aj obetovanie sa na ukor rodiny,deti, potom by ju nemalo zlomit nic.
Neregistrovaný - anna, 6.12.2006 20:03
oooo mne sa to stalo chodime s priatelom 2,5 roka a mam uz niekedy pocit ze si ma nevazi ako na zaciatku... ale na druhej strane su chvili ktorych je viac ked si ma vie vazit ako nikto predtym...tak teiz som v rozpakoch co mam robit...
Neregistrovaný - , 21.12.2006 12:44
na tomto clanku je kus pravdy,mozno to plati vo vacsine pripadov,neznamena to vsak koniec vztahu..skor to vztah skusa,ci je ta laska tak silna,ze to dokaze prekonat..sme s priatelom spolu vyse 2,5 roka a striedame obdobia vasne s tymi kludnejsimi.Kriza je tak velka,za aku ju povazujete.Dolezite je, ze sa par dokaze porozpravat a ma snahu riesit vsetky situacie.
Neregistrovaný - zuzu, 6.1.2007 14:30
oxytocin moze vyprchat ale laska nie....zato ze si clovek uvedomi ze vzrusenie trochu opadlo sa ma s niekym rozist....tak to mi je pekny navod na pevny vztah...kaslem na vsetky tie hormony...bud mame niekoho radi alebo nie...
Neregistrovaný - mia, 10.3.2007 15:07
presne, vasen moze vyprchat, ak sa na vztahu a sebe samom nepracuje. Myslim tym, ze dokonalost budi neustala praca sameho na sebe a to je dost lakave. Vazim si seba, zvysujem svoju cenu na trhu..., nie som dokonala, ale nespim na vavrinoch a konam, aby bolo lepsie mne i tak tomu druhemu.
Neregistrovaný - di, 30.4.2007 15:18, dada29(`na`)post.sk
bludy, bludy, bludy...
Neregistrovaný - ddd, 20.12.2007 22:38
Vedci maju sice tiez pravdu,ale naco nam to je.My sami vieme ako je to v nasom vztahu.S priatelom sa pozname 9 rokov,2 a pol roka sme spolu a vasen je tam kazdy den.Mozno sa to niekedy zmeni,ale urcite nie po dvoch rokoch
Neregistrovaný - Tristana, 24.12.2007 14:35
Ešte šťastie, že vzťahy s mužmi sú o sexe a o peniazoch. Inak by nám mlieko tieklo potokom...
Neregistrovaný - kika, 17.12.2008 10:55
Hmmm that's like asking, why not have the same caerer as your parents or why do anything differently from what you were taught? If it worked for them, that means it will work for you and should work for everyone else is that what you mean to say?At some point in your life, if you're lucky, you realize you have a choice to think for yourself. Not a bad thing to teach kids early on even if you weren't taught that. In fact, the more new things you learn, the less you want to stick with things you were brought up believing that just don't pan out. Expanding your mind beyond what you were taught just leads to more expansion of the mind, ad infinitum. Life is funny like that. And THAT'S fun!Best reason to not parent like your parents: that was them this is you.So you weigh what makes sense and what you feel in your own gut and decide from there. Seems like you think the deck is stacked against you if you believe that more-than-half-your life based on what your parents did! Sorry about that.Screwing up is indeed fun when the life you're screwing with is your own. But even if you parent your own way and you do screw it up .at least you will know that it's YOUR screw up, not someone else's that you followed. You get to live your life, not someone else's version. That's what I'll be smiling about at the end.Sorry I won't ever meet you though you do seem like a guy with a good sense of humor but I will be skipping that nursing home thing. Have fun!
Neregistrovaný - NzBnmrPfKW, 29.3.2012 17:32, jthanley(`na`)mchsi.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!