lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Čo poháňa vpred zlatú olympioničku Anastasiyu Kuzminu?

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 26.3.2014
späť
Späť

Poslať
 

Ako sa dostala k biatlonu, ako často a v čom rada trénuje a na aké méty má namierené na „športovej“ trati, odpovedala zlatá medailistka z olympijských hier v Soči popri fotení v novej kolekcii adidas running.

 

Ste veľmi dobrá v behu na lyžiach, čo je podstatná časť biatlonovej disciplíny. Neuvažovali ste v začiatkoch o kariére atlétky, napríklad so zameraním sa na klasický beh?  Výber športu v mojom prípade zásadne ovplyvnili klimatické podmienky, keďže tam, kde som vyrastala, mávame dlho veľa snehu. Atletika je v Rusku rozšírená iba v pár mestách, takže lyže boli prirodzenou voľbou.

Čo vás na biatlone baví najviac, v ktorej disciplíne sa cítite najistejšia, je to práve beh? Mojou špecializáciou je práve šprint a preferovaná disciplína je 7,5 kilometrová trať s dvoma streľbami. To je pre mňa osobne najatraktívnejšia disciplína v biatlone, na tú sa aj na pretekoch vždy najviac teším.

Ako vyzerá váš bežný tréningový denný plán?  Tréningový plán závisí  od ročného obdobia aj od súťažného poriadku. V lete vstávam okolo 7:00 hodiny ráno, nasleduje rozcvička a po raňajkách prvý tréning. Väčšinou je to beh so streľbou, ale aj nordic walking, ktorý je častou súčasťou môjho tréningu.  Druhý, poobedný tréning je menej intenzívny a dosť často robím špeciálnu silu.

Ako veľmi je klasický beh dôležitý pri vašom tréningovom pláne? Koľko času z neho venujete behu? Ja si myslím, že dobrý lyžiar (biatlonista) musí vedieť dobre behať, bez toho to nejde. Do týždňa behám 10 až 12 hodín, je to podstatná aktivita môjho tréningového plánu. Udržiava ma v kondícií a tvorí perfektný základ pre ostatné zložky tréningu.

Kde radi beháte, aký povrch preferujete? V blízkosti Banskej Bystrice je veľa lesných ciest, kde veľmi rada behám. Osobne preferujem behanie vonku,  je síce náročnejšie na výkon, ale aj príjemnejšie vzhľadom na rozmanitosť prostredia.

Biatlon je vytrvalostný šport a preto od koho iného než od vás by mohla pochádzať rada alebo tip, aký by ste dali fanúšikom behu, aby v tréningu napredovali? Šport je ťažká drina, ale treba si ho užívať naplno. Presvedčenie sa rodí v hlave, preto si treba dobre premyslieť, akú motiváciu si zvolíte. Mali by ste byť cieľavedomí a orientovaní na výsledok. Doprajte si k tréningu kvalitnú výbavu, ktorá vám tréning uľahčí a poskytne vám v pohybe oporu.

Ktorým chybám by sa mali bežci vyhnúť, ak chcú trénovať efektívne? Ako vrcholová športovkyňa používam kvalitné oblečenie, ktoré mi v zime aj v lete poskytuje 100 percentnú oporu pre moje športové výkony.   Kvalitnú športovú výbavu odporúčam na prvom mieste všetkým nadšencom športu, či ide o rekreačných alebo príležitostných športovcov. Nemôžete absolvovať dobrý tréning bez kvalitnej bežeckej obuvi alebo odevu. Ja už roky trénujem v bežeckej kolekcii adidas a v modeloch s technológiou boost od jej uvedenia v minulom roku. Boost poskytuje úplne iný pocit a naozaj cítite návratnosť energie.

Možno trochu klasická otázka na záver: Máte na konte dve zlaté olympijské medaily z rýchlostných pretekov (Vancouver, Soči) na 7,5 km a striebornú medailu zo stíhacích pretekov na 10 km (Vancouver). Aké sú vaše ďalšie méty a výzvy v športe? Slovenskú republiku som začala reprezentovať na MS 2009 v juhokórejskom Pchjongčchangu a na rovnakom mieste sa budú o štyri roky konať OH v roku 2018. Profesionálnej kariére sa chcem venovať naplno ešte štyri roky  a symbolicky uzavrieť kruh na tom istom mieste, kde sa to celé „začalo“. Verím, že dovtedy prídu ešte športové úspechy, na ktoré bude Slovensko hrdé J.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!