lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Na Liptove otvorili zimnú sezónu

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 8.12.2014
späť
Späť

Poslať
 

Medzi nebom a zemou. Aj tak by sa dalo označiť piatkové netradičné otvorenie zimnej sezóny v Nízkych Tatrách. Iba niekoľko metrov pod vrcholom Chopka sa stretli zástupcovia organizácií cestovného ruchu z Liptova, Horehronia a prevádzkovatelia najlepšieho lyžiarskeho strediska na Slovensku. Spoločným cieľom je zabudnúť na vlaňajšiu rozpačitú zimu a v novej sezóne prilákať najmä viac zahraničných turistov.

 

Liptáci sú na zimnú sezónu pripravení a veria, že sa im podarí zaplátať diery po ukrajinských a ruských turistoch, ktorých krajiny sa boria s politicko-ekonomickými problémami. Vďaka novej leteckej linke Poprad-Riga, ktorá začne premávať 13. decembra, si budú môcť zimnú dovolenku u nás užívať aj turisti z pobaltských krajín. V porovnaní s alpskými strediskami, kam chodí za lyžovačkou solventnejšia klientela z Lotyšska a Estónska, sa Liptáci môžu oprieť o výhodu kratšieho letu, časovo zanedbateľného transferu z letiska, a zároveň aj o porovnateľnú kvalitu služieb pre lyžiarov. Je to výsledok rozsiahlych investícií, ktorými naše strediská prešli v ostatných rokoch,“ upozorňuje riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

 


Región ponúka návštevníkom bohaté možnosti vyžitia: 15 lyžiarskych stredísk, viac ako 70 kilometrov zjazdoviek, 72 vlekov a lanoviek. K tomu exotické akvaparky so slanou vodou, tropickou vegetáciou a termálne kúpele pod Chočom. Podobnú kombináciu môžu nájsť návštevníci iba na Liptove. „Sme radi, že aj tento rok sa vieme spojiť. Len týmto spôsobom sa nám totiž môže podariť naplniť predsezónne ciele – poskytovať návštevníkom kvalitné služby, fantastickú lyžovačku a vrátiť do našich stredísk turistov,“ prezrádza Milan Gemzický, riaditeľ OOCR Horehronie.

 

Oveľa lepšiu sezónu ako vlani očakávajú aj stredisku Jasná Nízke Tatry, ktorá ako jediná dokázala ostatnú zimu poskytovať kvalitné lyžiarske podmienky až do apríla. „Pre lyžiarov sme rozšírili zjazdovky, pridali sme opäť nové kilometre tratí, prichystali sme množstvo atraktívnych podujatí a zlepšili systém zasnežovania. Počas nasledujúcich mesiacov chceme klientom dokázať, že Jasná má ambíciu konkurovať najlepším európskym strediskám nielen na papieri, ale aj v skutočnosti,“ zdôrazňuje Zuzana Fabiánová, hovorkyňa Tatry Mountain Resorts. 

 


Za lyžovačkou a vodným relaxom sa návštevníci Liptova počas zimnej sezóny budú môcť opäť vybrať zadarmo. Najväčšie atrakcie regiónu už po tretí raz spojí Ski & Aqua Bus, ktorý sa na prvú jazdu vydá už 25. decembra. Držiteľov Liptov Region Card v porovnaní s vlaňajškom zavedie aj na nové miesta. „Dovolenkári si za ostatné roky zvykli na komfort, ktorý im ponúka zimný pobyt na Liptove. Spojenie vody a lyží sa osvedčil a podľa vzoru vyspelých alpských stredísk sme sa rozhodli v projekte bezplatnej dopravy medzi jednotlivými strediskami pokračovať. Chceme, aby presuny medzi atrakciami neboli len luxus pre vyvolených, ale štandard, na ktorý sa môže spoľahnúť každý,“ konštatuje Petra Šuhajdová, manažérka strediska Jasná – Demänovská Dolina.

 

V deň otvorenia zimnej sezóny zažilo oficiálnu premiéru aj nové prezentačné video regiónu. Jeho autor, Rasťo Hatiar, na ploche 2,30 minúty pútavo zachytil najväčšie atrakcie Liptova, ktoré by mali prilákať nových hostí. „Snažíme sa prezentovať ako moderný región a celoročná destinácia. Pri propagácii využívame všetky druhy komunikačných kanálov. Ide o vôbec prvé video tohto druhu, s ktorým pôjdeme na internet, sociálne siete, ale budeme ho využívať aj pri rôznych výstavách a dôležitých prezentáciách. Chceme v divákoch vyvolať túžbu navštíviť nás a zažiť Liptov na vlastnej koži,“ dodala Darina Bartková.

 

Zimná sezóna 2014/15 sa začala v znamení priateľských stretnutí a spoločného zdobenia najvyššie položeného vianočného stromčeka na Slovensku. Symbolicky ho rozsvietil dvojnásobný olympijský víťaz Michal Martikán. Práve Chopok je miesto, ktoré spája – nielen obyvateľov oboch strán dominanty Nízkych Tatier, ale aj turistov, ktorým sa vďaka prepojeniu severnej a južnej strany rozšírili možnosti a skrátili sa vzdialenosti. Treba len veriť, že počasie im túto zimu bude žičiť.

 

Nové video Liptova si môžete pozrieť tu: http://visitliptov.sk/sk/o-liptove/informacie

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!