lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Balíme sa len deň pred odchodom

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 2.7.2015
späť
Späť

Poslať
 

Slováci sú najčastejšie deň pred dňom D zbalení, dôslednejšie sú ženy, než muži. Prieskum spoločnosti Boiron ukázal, že najdôležitejšie sú pre nás kreditky a doklady, lieky a lekárničku na dovolenke podceňujeme. Aj keď muži aj ženy zhodne preferujú viac dovolenku pri mori, muži sú odvážnejší pri výbere dovolenky na vlastnú päsť.

Na začiatku júna 2015 prebehol krátky prieskum, ktorého cieľom bolo zistiť naše preddovolenkové správanie a najmä to, akú pozornosť venujeme pri prípravách pred odjazdom špeciálne lekárničke. Podľa prieskumu sme pozorní pri balení, ale viac myslíme na zábavu, oddych, kým lekárničku podceňujeme, hoci práve na letných dovolenkách nás neraz prekvapia letné ochorenia ako hnačky a prechladnutia.

Muži sa balia neskôr

Takmer 3 500 odpovedí (55 % žien, 45 % mužov) v preddovolenkovom prieskume ukázalo, že dve tretiny opýtaných preferuje pohodlné dovolenky pri mori organizované cestovnou kanceláriou, len 18,6 percent sa vyberá za dobrodružstvom na vlastnú päsť a 14,7 percent vyhľadáva poznávacie zájazdy. Aj keď poradie bolo medzi mužmi a ženami rovnaké, podstatne viac mužov uviedlo, že radi dovolenkujú práve na vlastnú päsť.

Balenie? Deň pred

Podľa prieskumu sú ženy dôslednejšie, balia sa skôr a dávajú väčší pozor na starostlivosť o lekárničku. Mierne väčšia polovica Slovákov si veci pripravuje deň pred odjazdom na dovolenku. V tejto kategórii sú ženy a muži vzácne vyrovnaní. Necelá tretina, konkrétne 31,1 percent, sa začína baliť tri dni pred odchodom, ale tu už výrazne prevažujú ženy. Len 8,7 percenta respondentov si pripravuje zoznam aspoň dva týždne vopred, teda postupuje systematicky a dôsledne. V kategórii balenia pár hodín pred odchodom vyhrali jednoznačne muži.

Čo do kufra?

Najpresvedčivejšie vyznela odpoveď, čo je pre Slovákov pri balení najdôležitejšie. Viac než štyri pätiny opýtaných balí na prvom mieste kreditky, doklady a peniaze. Na druhom mieste skončili plavky a večerné oblečenie a na treťom mieste dôležitosti s 5,9 percentami skončila lekárnička. Medzi obidvoma skupinami bolo poradie vzácne vyrovnané, aj keď štvrté miesto v ankete – fľaška s „dezinfekciou z vnútra“ u mužov dobiehalo lekárničku.

Lekárnička

Aj keď dovolenkovej lekárničke nevenujeme príliš pozornosť, len 27 percent si ju nezabudne pobaliť, predsa len cestovateľské skúsenosti vyhrávajú, a tak sa na prvé miesto dostali lieky na bolesť a hnačky (48,3 %). Medzi najčastejšie nepríjemnosti, ktoré spôsobujú problémy dovolenkárom, patrí klimatizácia, studené nápoje, popŕhlenie medúzou, bodavý hmyz, morský ježkovia či zranenia pri vodných športoch.

Letné prechladnutie

Problém s letným prechladnutím patrí medzi nepríjemnosti, na ktoré sa pripravuje tretina dovolenkárov. Toľko z nich si balí do batožiny liek na prechladnutie, horúčku a bolesti – Oscillococcinum. Tento liek, známy najmä z chrípkového obdobia, je vhodný aj na letné prechladnutia a stavy podobné chrípke. Správne ho identifikovalo až 94 percent opýtaných. Oscillococcinum nájde svoje využitie celoročne, či už v domácej alebo dovolenkovej lekárničke.

 

Informácie o prieskume

Prieskum organizovala spoločnosť Boiron a prebiehal na prelome mája a júna 2015, na anketové otázky odpovedalo online 3 460 respondentov, 1 906 žien, 1 539 mužov a 15 ľudí odpoveď na otázku pohlavia vynechalo. Najviac odpovedajúcich bolo vo vekovej kategórii 31 – 50 rokov, 1 645, starších ako 50 rokov bolo 1 116 a mladších ako 30 rokov bolo 684 respondentov. Pätnásť respondentov svoj vek neuviedlo.

Väčšina vzorky, 1 541 bola z typických slovenských miest s počtom obyvateľov medzi 10 – 100 tisíc, z väčších miest bolo 1 064 opýtaných a 847 z miest menších ako 10 tisíc obyvateľov. Šesť respondentov na otázku neodpovedalo.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!