lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Viete ochutiť kuskus ?

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 29.11.2015
späť
Späť

Poslať
 

Domovom tohto, dnes už veľmi obľúbeného pokrmu, je Severná Afrika. Slováci si na kuskus zvykajú stále viac, najmä pre veľmi jednoduchú prípravu bez varenia. Dôležité je vedieť kuskus správne pripraviť  a ochutiť.

Je to cestovina!

Mnohí ľudia si ho zamieňajú so pšenom alebo dokonca tradičnou tarhoňou. Čo je vlastne kuskus?  Ide o jemnozrnnú cestovinu, získavanú zo semoliny. Semolina je odroda veľmi tvrdej pšenice, múka z nej má prirodzene žltú farbu. Cestoviny vyrobené zo semoliny majú nižší glykemický index a vyššiu nutričnú hodnotu, čo znamená, že sú pre naše telo ľahšie stráviteľné ale výživné. Tieto vlastnosti získal aj kuskus, ktorý vzniká mletím a drvením semoliny. Upravuje sa vo vodnej pare, následne na to sa suší  a vznikajú z nej malé guličky, kuskus, ktorý je základom severoafrickej kuchyne. Obsahuje veľa uhľohydrátov, vlákninu, bielkoviny, vitamíny skupiny B, E, vápnik , fosfor, železo a jeho veľkým bonusom je, že obsahuje iba malé minimum tuku.

Kľúč je v dochutení a spôsobe prípravy

Kuskus je stále viac obľúbenejší, pretože túto potravinu nemusíte variť. Príprava je vskutku jednoduchá. Keď náhodou pri iných domácich povinnostiach zabudnete, že v kuchyni pripravujete kuskus, žiadny požiar ani pripálený hrniec vám nehrozí.  2 šálky kuskusu zalejte 3 šálkami horúcej vody, zakryte pokrievkou a nechajte 5 -10 minút napučať, kým cestovina nezmäkne. Na zjemnenie môžete pridať trošku masla. V prípade, že sa chystáte pripraviť jedlo na štýl rizota, alebo ho ponúknete svojím hosťom, ako netradičnú prílohu k mäsu, vyskúšajte zaliať kuskus horúcim vývarom. Chuť bude znamenitá a jedlo príjemne dochutené. Pripraviť dokonale dochutené jedlá, ktoré ulahodia vašim rodinným gurmánom i hosťom, vám pomôžu nové bujóny od Podravky. Vynikajúco sa hodia na prípravu tradičného vývaru, ktorý je základ polievok, mäsových i zeleninových jedál. Môžete s ním dochutiť aj rizoto, cestoviny alebo omáčky. Vybrať si môžete z hovädzieho či slepačieho, ktoré sú excelentnou kombináciou mäsa, starostlivo vybranej zeleniny a korenín. Podravka vám ponúka aj zeleninový bujón, vhodný pre vegetariánov, ktorým dokonale dochutíte zeleninové rizoto, obľúbený vegetariánsky kuskus alebo zeleninové polievky. Nech už si vyberiete ktorýkoľvek bujón Podravka bez konzervačných látok, dodá vášmu jedlu poctivú chuť a intenzívnu vôňu.

Súťažte s Podravkou! Kúpte Podravka výrobok s logom Podravka kuchára a hrajte o Skúter Peugeot, LED televízory, tablety Lenovo a ďalších 150 skvelých cien! Viac info na www.podravka. sk alebo na FB Podravka Slovensko.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!