lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Spoločnosť Nikon uvádza na trh dva nové fotoaparáty Nikon 1

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 10.1.2013
späť
Späť

Poslať
 

Spoločnosť Nikon víta do rodiny Nikon 1 dvoch nových členov: fotoaparát Nikon 1 J3 s najmenším telom na svete1 a jednoducho štýlový fotoaparát Nikon 1 S1 – prvý model novej série S. Oba fotoaparáty sa pýšia najkratším oneskorením od uvoľnenia spúšte na svete2 a najrýchlejším sériovým snímaním na svete3.

 

Fotoaparát Nikon 1 J3 stavia na úžasnej rýchlosti a ultraprenosnej konštrukcii, ktorá pomohla modelu Nikon 1 J1 stať sa najpredávanejším systémovým fotoaparátom v Európe4. Luxusný vonkajší povrch najmenšieho tela na svete1 fotoaparátu J3, ktoré je vyrobené z hliníka, je ešte krajší na dotyk ako na pohľad. Vďaka najkratšiemu oneskoreniu od uvoľnenia spúšte na svete2 a najrýchlejšiemu sériovému snímaniu na svete3 je tento fotoaparát vždy pripravený zachytiť rozhodujúce okamihy aktívneho životného štýlu pomocou snímok s vysokým rozlíšením a videosekvencií v kvalite Full HD.

 

Fotoaparát Nikon 1 S1 je prvým modelom novej série S. Rýchle, štýlové a jednoduché telá fotoaparátov tohto radu prinášajú vynikajúce výsledky s ešte menším úsilím. Fotoaparát Nikon 1 S1 je navrhnutý pre rýchlosť a jednoduchosť. Jeho používanie je rovnako pohodlné a jednoduché ako používanie kompaktného fotoaparátu, zároveň je však prístroj oveľa výkonnejší, rýchlejší a ponúka vyššiu kvalitu snímky.

 

Nikon 1 J3 aj Nikon 1 S1 používajú rovnakú technológiu Nikon 1 druhej generácie, ktorá bola nedávno uvedená fotoaparátom Nikon 1 V2 a je určená pre nadšencov fotografovania. Tieto fotoaparáty využívajú novú úroveň rýchlosti a presnejší výkon spolu s inteligentnými funkciami novej generácie, ako sú funkcia živého nastavenia a Zachytenie najlepšieho okamihu alebo prenos fotografií pomocou bezdrôtového voliteľného adaptéra.

 

Jordi Brinkman, produktový manažér oddelenia kompaktných systémových fotoaparátov Nikon 1 spoločnosti Nikon Europe, hovorí: „Fotoaparátom Nikon 1 J3 sme veľmi nadšení. Je menší a rýchlejší než akýkoľvek iný fotoaparát s vymeniteľnými objektívmi, ktorý vlastníte alebo môžete nájsť na trhu. Je ihneď pripravený k akcii – vďaka tomu môže každý zachytávať rozhodujúce okamihy pomocou snímok vo vysokom rozlíšení a videosekvencií vo Full HD.“

 

Pokračuje: „Sme tiež veľmi radi, že môžeme rozšíriť rodinu fotoaparátov Nikon 1 uvedením novej série S, ktorá bude obsahovať jednoduché a štýlové fotoaparáty. Fotoaparát Nikon 1 S1 je ideálny pre mladé rodiny a jednotlivcov, ktorí majú radi jednoduché používanie kompaktov, ale vyžadujú vyšší výkon aj kvalitu snímok a videosekvencií. Vďaka intuitívnemu digitálnemu ovládaniu a sofistikovaným kreatívnym funkciám predstavuje Nikon 1 S1 rýchly systémový fotoaparát, ktorý umožňuje bez namáhania snímať ostré a detailné snímky a videosekvencie zachytávajúce rušný život.“

 

Neuveriteľná rýchlosť

Dvojitý obrazový procesor EXPEED 3A spoločnosti Nikon pracuje s dátami neuveriteľnou rýchlosťou a vďaka tomu zaručuje jedinečný výkon v akejkoľvek situácii. Ponúka najrýchlejšie sériové snímanie na svete3 frekvenciou 15 snímok za sekundu s automatickým zaostrovaním5 a frekvenciou až 60 snímok za sekundu6 s automatickým zaostrovaním s jedným zaostrovacím poľom. Vďaka tomu môžete snímať snímky vysokej kvality aj pri veľmi rýchlej akcii.

 

Objekty sú zaostrované bez meškania vďaka vylepšenému systému hybridného automatického zaostrovania, ktoré sa vyznačuje výnimočne rýchlym automatickým zaostrovaním s fázovou detekciou pre pohyb vo vysokej rýchlosti a automatickým zaostrovaním s detekciou kontrastu umožňujúcim zachytávať jemné detaily aj pri slabom osvetlení. Snímač ihneď prepína medzi 73 zaostrovacími poľami s fázovou detekciou a 135 zaostrovacími poľami s detekciou kontrastu podľa aktuálnej scény, čím zaručuje výnimočné snímky a videosekvencie v širokom spektre prostredí.

 

Funkcia Zachytenie najlepšieho okamihu zaručuje, že vždy vyfotografujete tú najlepšiu snímku. Funkcia Inteligentný výber snímky vyhotoví až 20 snímok v plnom rozlíšení (až 15 v prípade fotoaparátu Nikon 1 S1) a odporučí až päť najlepších. Spomalené zobrazenie nasníma sériu až 20 snímok (až 15 v prípade fotoaparátu Nikon 1 S1), ktoré spomalene zobrazuje na monitore LCD pre jednoduchý výber okamihu, ktorý chcete uchovať.

 

Vynikajúca kvalita snímky

Získajte podrobné fotografie a videosekvencie aj v situáciách so slabým osvetlením. Fotoaparát Nikon 1 S1 je vybavený rozlíšením 10,1 megapixelov s citlivosťou v rozsahu ISO 100 až 6 400. Fotoaparát Nikon 1 J3 zvyšuje rozlíšenie na 14,2 megapixelov a je vybavený citlivosťou od ISO 160 až do ISO 6 400.

 

Snímač CMOS formátu CX spoločnosti Nikon ponúka ideálnu rovnováhu medzi veľkosťou, rýchlosťou a kvalitou snímky systému. Vďaka tomu umožňuje snímať statické zábery a videozáznamy s vysokou kvalitou bez zníženia prenosnosti. Možnosť snímania s vysokým nastavením citlivosti ISO znamená, že môžete zachytiť dostatočné množstvo svetla aj pri snímaní frekvenciou až 60 snímok za sekundu.

 

Celé portfólio objektívov 1 NIKKOR ponúka optiku s vysokým výkonom, ktorý očakávate od značky Nikon. Ich kompaktná veľkosť a nízka hmotnosť prispievajú k pohodlnej prenosnosti systémových fotoaparátov Nikon 1 bez zníženia kvality obrazu. Pri snímaní pomocou optiky od spoločnosti Nikon si môžete byť istí, že zachytíte úžasne ostré snímky so živým zobrazením farieb a nádherným kontrastom.

 

Kúzlo videosekvencií

Systémové fotoaparáty Nikon 1 sú optimalizované na snímanie vysoko kvalitných videosekvencií, a to vďaka vymeniteľným objektívom 1 NIKKOR s automatickým zaostrovaním pomocou fázovej detekcie, ktoré rýchlo a presne zaostrujú na pohybujúce sa objekty a zaručujú plynulé a tiché prechody automatického zaostrovania. Videosekvencie tak pôsobia prirodzene a majú okrem toho aj vynikajúci zvuk.

 

Fotoaparáty Nikon 1 J3 aj Nikon 1 S1 umožňujú zaznamenávať videosekvencie v rozlíšení Full HD frekvenciou 60 a 30 snímok za sekundu (60i alebo 30p). Dokonca môžete počas záznamu snímať aj fotografie v plnom rozlíšení.7 Snímajte v režime Pokročilých videosekvencií a používajte ovládacie prvky P/S/A/M pre dokonalú kontrolu nad expozičným časom a clonou s hladkými prechodmi automatického zaostrenia a dokonale čistým zvukom. Extrémnym spomalením záznamu pomocou frekvencie snímania až 1 200 snímok za sekundu8 možno dosiahnuť dramatické efekty.

 

Kompaktné telo a atraktívny dizajn

Keď fotoaparát Nikon 1 J3 zoberiete do rúk, budete prekvapení, ako odolne a pevne pôsobí. Luxusne atraktívne najmenšie telo na svete1 je vyrobené z ľahkého a vysoko kvalitného hliníka a je k dispozícii v bielej, čiernej, striebornej, červenej a béžovej farbe v súprave s objektívmi v príslušných farbách.

 

Fotoaparát Nikon 1 S1 je malý, štýlový a jednoduchý. Pýši sa čistým minimalistickým dizajnom so zjednodušenými ovládacími prvkami a prehľadnými ponukami, ktoré umožňujú intuitívne ovládanie. Je k dispozícii v bielej, čiernej, ružovej, červenej alebo hnedozelenej farbe v súprave s objektívmi v príslušných farbách.

 

Oba modely sú vybavené vstavaným bleskom, ktorý sa automaticky vysúva a zaručí, že budete mať k dispozícii dostatočné osvetlenie vždy, keď ho potrebujete.

 

Jednoducho kreatívne

Funkcia živého nastavenia predstavuje rýchly a jednoduchý spôsob vylepšenia fotografií skôr, než ich nasnímate. Umožňuje inštinktívne upraviť nastavenia tak, aby zachytili akciu, vylepšili osvetlenie alebo rozmazali pozadie. Výsledky si môžete zobraziť v reálnom čase na monitore LCD s vysokým rozlíšením9 predtým, než snímku zachytíte.

 

V Kreatívnom režime môžete pre statické snímky používať filtre a efekty ešte pred zachytením snímky. Vylepšite náladu fotografovanej scény pomocou Zmäkčovacieho filtra, zachyťte rozsiahle výhľady pomocou Jednoduchej panorámy a užívajte si perfektné osvetlenie pri použití režimu Nočný portrét.10 Pohyblivá momentka predstavuje vynikajúci spôsob zachytenia viac ako jedného statického okamihu. Jedným stlačením spúšte vytvoríte „živý obrázok“, teda krátku spomalenú videosekvenciu, ktorá končí samotnou snímkou. Pohyblivé momentky je možné uložiť ako jeden súbor .MOV na uľahčenie zdieľania.

 

Ak chcete získať kontrolu, ktorá vám umožní snímať scény presne podľa vašich požiadaviek, oba fotoaparáty vám to umožnia pomocou prístupu k expozičným režimom P/S/A a M. Nastavte otočný volič na Kreatívny režim a výberom možnosti P/S/A alebo M získajte kontrolu nad expozíciou.

 

Bezdrôtový adaptér

Malý bezdrôtový mobilný adaptér WU-1b spoločnosti Nikon umožňuje rýchlo a ľahko posielať obrázky vo vysokej kvalite priamo z fotoaparátu do inteligentného telefónu alebo tabletu.11 Môžete ľahko zdieľať okamihy s priateľmi a rodinou, posielať snímky do svojej obľúbenej sociálnej siete alebo si prezerať náhľady na veľkej obrazovke. Dokonca môžete adaptér použiť na diaľkové ovládanie vášho fotoaparátu pomocou inteligentného zariadenia.

 

Rozšíriteľný systém

Rastúci rad voliteľného príslušenstva a objektívov 1 NIKKOR umožní spoločne s prenosnosťou, výkonom a rýchlosťou fotoaparátov Nikon 1 využiť všetky možnosti fotografovania a získať nové príležitosti. Vyskúšajte nový ultraširokouhlý objektív 1 NIKKOR VR 6,7–13 mm a kompaktný objektív s 10-násobným priblížením 1 NIKKOR VR 10–100 mm. Získajte pevný a pohodlný spôsob uchopenia fotoaparátu vďaka gripu GR-N2100 a zachytávajte akciu pod hladinou vďaka kompaktnému a štýlovému vodotesnému puzdru WP-N2.

Ceny :

J3 + 10-30mm + 30-110mm              749 €

J3 + 10-30mm                                    599 €

J3 + 10-100mm                                  869 €

S1 + 11-27,5mm                                 479 €

S1 + 11-27,5mm + 30-110mm           639 €

1 NIKKOR 10-100mm f/4-5,6             499 €

1 NIKKOR 6,7-13mm f/3,5-5,6           479 €

1Najmenšie telo fotoaparátu na svete: platí k 29. novembru 2012 v kategórii digitálnych fotoaparátov s vymeniteľnými objektívmi, ktoré používajú obrazový snímač formátu CX alebo väčší.

2Najkratšie oneskorenie od uvoľnenia uzávierky na svete: platí podľa testov výkonnosti spoločnosti Nikon vykonaných pomocou režimu AF s jednotlivými zaostrovacími poľami a pri najkratšej ohniskovej vzdialenosti objektívu 1 NIKKOR VR 10–30 mm f/3,5–5,6 v kategórii digitálnych fotoaparátov s vymeniteľnými objektívmi dostupnými k 29. novembru 2012.

3Najrýchlejšie sériové snímanie na svete frekvenciou približne 15 snímok za sekundu s automatickým zaostrovaním: platí na základe výskumu spoločnosti Nikon k 29. novembru 2012 v kategórii digitálnych fotoaparátov s vymeniteľnými objektívmi.

4Výskum trhu spoločnosti GfK označil Nikon 1 J1 za najpredávanejší kompaktný systémový fotoaparát v roku 2012 do dnešného dátumu.

5V prípade snímok v plnom rozlíšení s automatickým zaostrovaním umožňuje fotoaparát J3 snímanie frekvenciou približne 15 snímok za sekundu až 22 snímok a fotoaparát S1 frekvenciou približne 15 snímok za sekundu až 15 snímok.

6V prípade snímok v plnom rozlíšení s automatickým zaostrovaním umožňuje snímať fotoaparát J3 frekvenciou približne 60 snímok za sekundu až 20 snímok a fotoaparát S1 frekvenciou približne 60 snímok za sekundu až 15 snímok. Zaostrovací režim je nastavený na AF-S. Zaostrenie a expozícia pre prvú snímku sú pevné.

7Zhotovovanie snímok v plnom rozlíšení bez prerušenia záznamu videosekvencie v režime Pokročilé videosekvencie: fotoaparát Nikon 1 J3 umožňuje zachytiť statický snímok s rozlíšením 14,2 megapixelov (pomer strán 3 : 2). Fotoaparát Nikon 1 S1 vyhotovuje statické snímky s rozlíšením 8 megapixelov (pomer strán 16 : 9). Táto statická snímka nie je snímkou uloženou z videosekvencie.

8 Záznam v režime Pokročilé videosekvencie: 400 snímok za sekundu pri veľkosti obrazu 640 × 240 px alebo 1 200 snímok za sekundu pri veľkosti obrazu 320 × 120 px. Max. trvanie záznamu je 5 sekúnd.

9LCD monitor s vysokým rozlíšením: Fotoaparát Nikon 1 J3 má monitor s 921 000 bodmi a uhlopriečkou 7,5 cm (3“) Fotoaparát Nikon 1 S1 má monitor s rozlíšením 460 000 bodov a uhlopriečku 7,5 cm (3“).

10Režim Jednoduchá panoráma je k dispozícii len pre model Nikon 1 J3.

11Kompatibilný s inteligentnými zariadeniami používajúcimi systémy Android™ a iOS. Pri použití zariadenia je potrebné nainštalovať softvér Wireless Mobile Adapter Utility, ktorý je k dispozícii zadarmo na stiahnutie v službách Google Play™ a iTunes®.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!