lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vypiť jeden čaj počas lyžovačky nestačí!

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 9.3.2013
späť
Späť

Poslať
 

Skúste si odpovedať na jednu otázku: koľko tekutín vypijete počas lyžovačky? Aj vo vašom prípade je to jedna káva k raňajkám, čajík pred obedom a druhý pri odchode zo svahu? Pol litra tekutín počas celodennej lyžovačky rozhodne vášmu telu nestačí. Organizmus vám to dá pocítiť nielen únavou až malátnosťou, ale aj bolesťami svalov a stuhnutými končatinami. Začnite deň veľkou šálkou čaju, počas dňa pite vodu a minerálky priebežne. Celodennú bilanciu 3 litre tekutín by ste určite mali dodržať. Pomôžete tak svojmu telo zvládnuť fyzickú záťaž a vyrovnať sa so zimou.

A čo môže byť výsledkom dehydratácie organizmu? Napríklad aj týchto päť nepríjemností.

  1. Necítite smäd, preto nepijete.

Zima pôsobí na dýchacie ústrojenstvo vo veľkej miere. Zimný vzduch vás osviežuje natoľko, že kvôli tomu nemusíte vôbec pociťovať smäd. Ľahko sa preto stane, že na svahu úplne zabudnete piť.  Hlavnou zásadou je piť pravidelne počas celého dňa. Teda nie až vtedy, keď pociťujete smäd. Ak si to včas uvedomíte, nemôže vás dehydratácia prekvapiť ani na svahu. 

 

  1. Studené nohy aj v hrubých ponožkách.

Ak neprijímate počas športovania dostatok tekutín, krv vo vašich žilách neprúdi tak, ako by mala. Nedostáva sa v dostatočnom množstve do končatín a vás oziabajú nohy. Vo viacerých vrstvách ponožiek sú nohy ešte viac zovreté, čo môže zvyšovať ich nedokrvenie. Jedinou radou je venovať pozornosť dostatočnému pitnému režimu, aby sa krv lepšie rozhýbala.

 

  1. Únava a pauzy na svahu.

Dehydratácia zaťažuje aj srdce. Bez dostatku tekutín musí prečerpať rovnaký objem krvi s väčšou námahou. Tým sa zvyšuje váš tep a rýchlo sa unavíte. Musíte častejšie oddychovať a nedokážete si lyžovačku naplno užiť.

 

  1. Nedostatok energie zaháňate jedlom.

Pri prvých príznakoch únavy mnoho lyžiarov a snowboardistov smeruje na povzbudivý snack do bufetu. Často si vôbec neuvedomia, že môže byť prejavom dehydratácie. Ani narýchlo vypitý „pollitrák“ čaju nemusí byť záchranou. Tekutiny treba dopĺňať priebežne. Iba tak pomôžu organizmu dobre fungovať v náročných podmienkach.

 

  1. O slovo sa prihlási svalovica.

Aktívny pohyb odbúrava z nášho tela aj množstvo minerálov. Ak ich stratu priebežne nedopĺňame, dostavia sa nepríjemné prejavy. Pol až trištvrte litra minerálky počas pobytu na svahu tento nedostatok vykryje. Najmä horčík, ktorému sa hovorí aj univerzálny životabudič, môže byť veľkým pomocníkom. Pomáha predchádzať svalovým kŕčom a podporuje prirodzenú regeneráciu organizmu. Doprajte si po celom dni na svahu aj dôkladný strečing a regeneráciu v saune alebo vírivke.

 

    Zoberte si na výlet:

Na zimnej lyžovačke je horčík skvelým pomocníkom. Magnesia je unikátnou minerálkou, v ktorej je prírodný horčík zastúpený bohato, ale celkové množstvo minerálov nie je príliš vysoké. Preto si Magnesiu môžete dopriať každý deň.

 

Osvieženie a doplnenie potrebných tekutín na svahu prináša ochutená Magnesia. V každej fľaši sa spája jedinečná minerálna voda Magnesia bohatá na prírodný horčík s pravou ovocnou šťavou a výťažkami z bylín. Vďaka svojmu nízkokalorickému obsahu je správnou voľbou na doplnenie pitného režimu počas športovania. Ochutenú Magnesiu nájdete v predaji v štyroch príchutiach: citrón a eukalyptus, pomaranč a šípky, mango a zázvor, biele hrozno a biely čaj.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!