lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Antonio Banderas – nová tvár značky

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 29.4.2013
späť
Späť

Poslať
 

1. Antonio Banderas rozdáva kopačky

Obdobie po rozchode nie je pre nikoho jednoduché. Väčšina ľudí sa uchýli do ústrania a potichu čaká, než odznie bolesť z odlúčenia. Známy herec Antonio Banderas to má naopak. Po rozchode rozdáva úsmevy na všetky strany a je na ňom poznať úľavu. Pokiaľ by si niekto myslel, že sa rozišiel so svojou dlhoročnou manželkou Melanie Griffith, bol by na omyle. Antonio sa rozlúčil iba s obyčajnou šiškou.

 

Herecké eso totiž prijalo ponuku značky Orbit, aby sa stalo tvárou celosvetovej kampane „Jedzte, pite, žuvajte“. Práve v tejto kampani sa lúči so sympaťákom pánom šiškom, ktorý už navždy zostane zabudnutý a zatienený žuvačkou. V reklame, ktorá nesie názov „Daj kopačky zvyškom jedla“, Antonio po obede siahne po žuvačke, a tým pošle pána šišku a ďalšie potraviny do večných lovíšť. Nezostane po nich ani stopa. „V skratke ide o to, že som sa práve naobedoval a teraz sa lúčim s jedlom, ktoré som dojedol. Už nechcem cítiť v ústach zvyšky potravín. V reklame hrám sám seba, ako sa rozprávam so svojim obedom a vysvetľujem mu, že je koniec, a že sa musíme vydať každý svojou cestou. Vhodím si do úst dve žuvačky a oni skrátka zmiznú z môjho života, ako keď sa s niekým rozídete,“ vysvetľuje Antonio Banderas.

 

„Na tejto kampani ma vo všeobecnosti zaujalo veľa vecí, okrem iného i problematika ústnej hygieny. Mnoho ochorení spôsobujú baktérie, ktoré sa vyvinú zo zvyškov potravy, ktoré nám po každom jedle zostávajú v ústach,“ dodáva Antonio.

Lámač ženských sŕdc pristúpil na spoluprácu i z ďalších dôvodov. Zahrať si v reklame bola pre neho veľká výzva. „Reklamy vôbec nie sú jednoduchý žáner. V tom, čo stvárňujete, musíte byť veľmi presní a danému produktu musíte veriť, rovnako ako herec musí veriť svojej úlohe,“ hovorí ostrieľaná hollywoodska hviezda. I keď to na prvý pohľad nemusí byť zrejmé, žuvanie má veľa dočinenia s kinematografiou. „Keď som pracoval na Broadwayi, každý večer som vo vystúpení spieval. Nikdy som nezabudol pred svojím vystúpením päť minúť žuvať. Prinieslo mi to pocit skutočného uvoľnenia a omnoho lepšie sa mi dýchalo i spievalo. Reklama na žuvačku na prvý pohľad pôsobí pozitívne a predstavuje jej výhody nenásilnou formou.“

 

Či Antonio prežil niekedy bolestivý rozchod? Určite áno. On ale považuje za najťažší odchod z rodného Španielska, keď odišiel skúsiť šťastie do Hollywoodu a musel opustiť rodné mesto, rodinu a priateľov. Toto rozhodnutie mu zmenilo celý život, prerazil a stal sa úspešným a obsadzovaným hercom.

 

 

2. Banderas a jeho životný štýl

Väčšina hollywoodskych hviezd sa musí o seba starať, aby sa udržiavali v kondícií a dostávali lukratívne úlohy. Ani pri Antoniovi to nie je inak. Vo svojich necelých päťdesiatich troch rokoch vyzerá stále ako vo svojej najznámejšej úlohy milovníka z filmu Desperado alebo pomstiteľa Zorra. Čo pre seba robí a ako sa o seba stará?

 

Antonio rozhodne nezaháľa. Každý deň cvičí jogu, ktorá má pozitívny vplyv na jeho fyzickú i duševnú stránku. Navyše, pravidelne behá, čo ho udržiava v dobrej kondícií. „Môj deň začína už o šiestej ráno. Behám, pokiaľ sa nespotím,“ hovorí Antonio. Jediné, čo vynecháva, sú posilňovacie cvičenia s činkami. Samotný pohyb ale nestačí, a preto má španielsky krásavec prísny stravovací režim. Vynecháva všetky jedlá obsahujúce cholesterol. „Prestal som jesť mäso, nepijem mlieko a z vajíčok jem iba bielka. Naopak, snažím sa jesť viac zeleniny,“ dodáva Antonio. Spolu s manželkou Melanie majú záhradku, kde pestujú niekoľko druhov zeleniny, takže všetku zeleninu, ktorá sa objaví na ich stole, si vypestujú sami.

 

Jedálniček podľa Banderasa:

7:00 – veľký hrnček bieleho čaju

7:30 – jablko alebo hruška a hŕstka vlašských orechov alebo mandlí

8:00 – žuvačka Orbit

Počas dňa – malé kúsky tofu a po každom jedle žuvačka Orbit

18:00 – čerstvá zelenina – hlávkový šalát, papriky,...

20:00 chvíľa relaxácie so žuvačkou Orbit

 

Zdravie je pre Antonia na prvom mieste a uvedomuje si, že je vo veku, keď by sa sám mal strážiť. Hovorí, že keby bol opatrný už od detstva a dodržiaval vyváženú stravu, nemusel by sa teraz obmedzovať. „Myslím si, že by na školách malo byť zavedené vzdelávanie v oblasti výživy, aby ľudia žili nielen dlhšie, ale i lepšie,“ dodáva Antonio, ktorý sám vedie k správnemu životnému štýlu svoju dcéru Stellu.

 

Jediné, čo Antonio zo svojho jedálnička nikdy nevypustil, je žuvačka. „Áno, žujem pravidelne, pretože to považujem za zdravé. Skrátka ide o pozitívny návyk, ktorý je súčasne veľmi príjemný, pretože žuvačky majú úžasné príchute a prinášajú vám pocit sviežosti v ústach i nose. Myslím si, že je to i v hlave, jednoducho sa cítite psychicky svieži.“ Antonio má najradšej mätovú príchuť, pretože uvoľňuje nos a lepšie sa po nej dýcha.

 

 

3. Antonio a jeho plány do budúcnosti

V súčasnej dobe Antonio natáča film s názvom „33 dní“, ktorý sa odohráva uprostred španielskej občianskej vojny. Stváňuje v ňom slávneho Picassa. „Je to veľmi vzrušujúce, lebo sa narodil v Malage len o tri ulice ďalej, ako som vyrastal. Vždy bol v mojom živote prítomný ako tieň, jeden z mojich vzorov.“  Filmovať sa bude v Paríži s režisérom Carlosom Saurom a za kamerou bude stáť Vittorio Storar.

 

Okrem klasického hrania sa Antonio venuje ešte ďalším činnostiam. Má vlastné animačné štúdio, dabuje a spolu s manželkou Melanie pracuje na koprodukcii nového filmu Automata, ktorý sa zaoberá prácou s ľudským vedomím v postapokalyptickom svete.

 

A ako sa odlišujú Antoniove minulé a súčasné úlohy? „Táto otázka súvisí s vekom. Teraz dostávam ponuky na úlohy ocinkov. Pred takmer dvomi rokmi som natáčal film s názvom Black Gold, kde moju dcéru hrala Freida Pinto. Vystrašilo ma, keď mi zavolali, že mám hrať ocina. Pýtal som sa, čo sa mi to stalo. Mám 52, to sa mi stalo!“

 

 

 

 

Antonio Banderas sa narodil 10. augusta 1960 v španielskej Malage. Celé detstvo túžil byť profesionálnym futbalistom. V štrnástich rokoch utrpel vážny úraz nohy a rozhodol sa pre hereckú kariéru. Absolvoval dramatickú školu umenia a v rokoch 1981 – 1986 pôsobil v španielskom národnom divadle. Po tom, čo odišiel skúsiť šťastie do Hollywoodu, kde si získal nespočetné množstvo fanúšikov, stal sa hviezdou prvej triedy a veľkým idolom žien. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí spolupráca so slávnym režisérom Pedrom Almodóvarom, s ktorým natočil niekoľko španielsky hovorených filmov. Celosvetovo ho preslávili úlohy vo filmoch Desperado, Zorro: Tajomná tvár alebo Evita, za ktorú dostal ocenenie Zlatý glóbus. Okrem herectva a spevu sa čiastočne venuje i dabingu, réžii, koprodukcii a vlastnej animačnej spoločnosti. Svoj hlas prepožičal kocúrovi v čižmách v animovanom filme Shrek. Od roku 1996 je ženatý s herečkou Melanie Griffith, s ktorou má sedemnásťročnú dcéru Stellu del Carmen. Má hviezdu na hollywoodskom chodníku slávy. Je tvárou novej celosvetovej kampane značky Orbit.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!