lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 4 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Cesnakové teľacie závitky s rukolou

  Spracoval(a) : Miriam Kruhlová
Dátum : 23.5.2008
späť
Späť

Poslať
 

Medzi menej známe druhy zeleniny, ktoré sa k nám dovážajú patrí rukola, ktorá sa vyznačuje  charakteristickým tvarom vykrajovaných listov a prenikavou štipľavou chuťou. K nám sa dováža prevažne z Talianska, kde ju konzumujú v hojnom množstve v šalátoch. Pridáva sa do smotanových omáčok k cestovinám a môže sa kombinovať s cesnakom, píniovými orieškami, parmezánom a olejom. Pre svoju výraznú chuť je vhodným pomocníkom na doplnenie jednoduchých i gurmánskych receptov.

Potrebujeme:
800 g teľacích plátkov
120 g rukoly
250 g cherry paradajok
Cesnak
1 pohár bieleho vína
4 lyžice olivového oleja
Soľ


5 strúčikov cesnaku očistite a roztlačte na pastu. Zmiešajte s olejom. Plátky mäsa potrite zmesou a osoľte.

Na každý plátok mäsa dajte niekoľko stoniek rukoly a každý plátok po zavinutí upevnite špáradlom.

Ďalšie 3 strúčiky cesnaku roztlačte a dajte na rozohriaty olej popražiť. Pridajte závitky a opečte na prudkom ohni do hnedasta. Dopekajte na miernom ohni a pridajte cherry paradajky rozrezané na polovičky a zalejte bielym vínom.

 


 


Diskusia k článku:

mnam mnam kto mi uvari :-D
Neregistrovaný - , 23.5.2008 11:32
joj, by som si dala....telacie som nejedla, ani nepamatam...
Neregistrovaný - , 23.5.2008 13:10
Mam v chladnicke....Ak prides na veceru, najeme sa v dvojici....
Neregistrovaný - Jan, 27.5.2008 15:29
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!