lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
OCKOVIA DOVOLIA DEŤOM ÚPLNE VŠETKO! Aj slovenskí ockovia chcú oslavovať deň otcov!

  Spracoval(a) : eva
Dátum : 4.5.2013
späť
Späť

Poslať
 

Dní, kedy vzdávame úctu našim blízkym je len pár. Okrem narodením a menín sme si už pomaly zvykli na Deň matiek, alebo na Valentína. Svoj deň majú deti, mamičky a dokonca aj ockovia. Vedeli ste, že až dve tretiny slovenských rodičov Deň otcov pozná, ale nijako zvlášť ho neoslavuje? Výsledky Oreo prieskumu o slovenských otcoch potvrdili, že darček ku Dňu otcov je u nás stále skôr výnimkou (14%). Nie je to málo? Oteckovia si zaslúžia oveľa viac, nemyslíte?

 

Otcovia majú v rodine rovnako dôležitú úlohu ako matky. Vyvažujú disciplínu a poriadok, ktorý určuje vo väčšine rodín práve mamička. Tak ako sa v posledných rokoch zmenila naša spoločnosť, tak sa mení aj otcovstvo. Ockovia sa nielenže vedia postarať o deti a to rovnako dobre ako mamičky, dokonca nie je vôbec výnimočné, že pokojne odchádzajú na materskú dovolenku. Trúfli by ste si bez obáv zveriť dieťa svojmu partnerovi?

 

Nespútaná zábava s ockom

Podľa výsledkov Oreo prieskumu o slovenských otcoch väčšina rodičov nemá problém nechať deti s partnerom samé. Ockovia svojim partnerkám – mamičkám plne dôverujú (99%), medzi mamičkami sa však nájde 10% žien, ktoré by deti otcovi netrúfli zveriť, alebo ak, tak len na kratšiu dobu. Z čoho pramenia ich obavy sa nedozvieme, ale väčšina oteckov vôbec nemá problém postarať sa o svoje deti. Minimálne odvahu na to majú.

 

Deti milujú čas s ockom, je to čas nespútanej zábavy a hier. Ženy - matky podnikajú s deťmi viac rôznych aktivít a častejšie ako otcovia, len s jedinou výnimkou – šport je ockovou doménou (42%). Spoločného voľného času dnešné rodiny nemajú veľa, ale o tom, ako ho strávia sa rozhodujú demokraticky – spoločne. Povinností máme všetci dosť v práci a škole, preto najobľúbenejšia zábava s deťmi je bláznenie sa (54%) a výlety von na vzduch a ak sa dá, tak do prírody (53%). Muži s deťmi v porovnaní so ženami oveľa viac "súťažia, kto je lepší". Mamičky zasa rady s deťmi čítajú, len tak leňošia, alebo preferujú praktickú zábavu, ktorá spája povinnosti s relaxom – s deťmi varia a nakupujú.

 

Mnohé mamičky tvrdia, že ockovia sa s deťmi len zabávajú a na povinnosti sú najmä mamy. Aj ockovia však majú svoje povinnosti, o ktoré sa výhradne starajú oni. Sú to najmä športové aktivity detí (59%) a rozvoz detí do školy a na krúžky (48%). Výrazne viac ako mamy chodia nakupovať (37%) a ráno sa starajú aj o prípravu raňajok (28%). Prekvapivo, Oreo prieskum o slovenských ockoch potvrdil, že s deťmi sa viac hrajú mamičky (44% denne) ako ockovia (34% denne). Hry s mamou sú samozrejme iné ako s ockom, ale podľa prieskumu medzi rodičmi veľké rozdiely nie sú. Najobľúbenejšie hry v rodinách s deťmi sú logické hry (57%) a stavebnice (48%). Ockovia prevládajú len pri športových hrách, ktoré sú im prirodzenejšie.

 

 

Ockovia dovolia deťom všetko

O ockoch sa hovorí, že dovolia deťom všetko, čo im mamička zakáže. Je to naozaj tak, alebo je to len klišé, ktoré sa traduje? Výsledky prieskumu o slovenských oteckoch odhalili, že nielen ockovia, ale aj mamičky dovolia občas deťom niečo zakázané! Dokonca sa v tomto mamičky od oteckov vôbec nelíšia! Až 62% mužov dovolí deťom občas niečo, čo im druhý partner zakáže. Rovnako 61% žien občas zľaví zo svojich nárokov a prižmúri oko pri zakázanej aktivite. Ockovia sú benevolentnejší a za chrbtom mamičky dovolia deťom najmä počítačové hry (68%), pozerať TV (47%) a jesť sladkosti a nápoje (43%), ktoré majú zakázané. 

 

Ocko je skvelý spojenec aj pre tajomstvá, ktoré deti nikdy nepovedia mame a zverujú sa s nimi len ockovi. Vedeli ste, že až tretina detí sa zdôveruje len ockovi? U ocka sú tieto tajomstvá navždy spoľahlivo ukryté, týkajú sa totiž nezbedností a problémov, o ktorých sa mama nikdy nesmie dozvedieť (71%). Ockovia si hravo poradia aj s problémami s  priateľmi a spolužiakmi (51%). Ocko dokáže pred mamou utajiť dokonca aj zlé známky, alebo poznámky (37%) a deťom poradí ako to s mamou urovnať bezbolestne a beztrestne.

 

 

Deň otcov na Slovensku

Zvykli sme si na Deň matiek, alebo na Svätého Valentína, oslavujeme Deň detí. Nezabúdame na malý darček, alebo pozornosť pre oslávenca, ale Deň otcov sa u nás ešte neudomácnil. V zahraničí je oveľa známejší a napriek tomu, že sa oslavuje už v 40. krajinách sveta, na Slovensku ho poznajú skôr ženy (48%) ako muži. Až 40% ockov síce o špeciálnom Dni otcov počulo, ale vôbec nemajú predstavu o čoho sa sviatok týka. Potvrdzujú to aj výsledky Oreo prieskumu o slovenských otcoch. Deň otcov je pre slovenských rodičov bežným dňom bez osláv a špeciálnych rituálov. Je stále veľmi málo rodín (30%), kde si deti a mamičky pripomenú Deň otcov a ockovi prejavia lásku, poďakovanie, či uznanie. Darček, alebo prianie k sviatku bežne dostáva len 14% oteckov. Ockovia si však zaslúžia viac. Viac uznania, poďakovanie a predovšetkým viac času pre svoje deti. Nezabudnite 16. júna na svojich oteckov, prekvapte ich a obdarujte ich malou pozornosťou. Nezháňajte drahé dary, tento sviatok je o rodinnej pohode a spoločnej zábave – stačia sušienky Oreo a milé prianie, ktoré nájdete na novej web stránke www.vsetkonajlepsieoci.sk. Spoločne si tak vychutnáte lahodné sušienky Oreo a zabavíte sa originálnym rituálom Otoč-Oblíž-Omliekuj.

 

Značka Oreo vie, že ockovia si zaslúžia svoj špeciálny deň. To je dôvod, prečo sa značka Oreo rozhodla spustiť petíciu za zaradenie Dňa otcov medzi významné dni Slovenskej republiky. Súhlasíte? Pridajte sa k nám na špeciálnej web stránke Oreo -  www.vsetkonajlepsieoci.sk, ktorá bola vytvorená ku Dňu otcov a podpíšte online petíciu, aby slovenskí ockovia mohli oslavovať a mali svoj deň! Okrem petície na novej stránke ku Dňu otcov nájdete veľa zaujímavých informácií nielen o Dni otcov, ale najmä ankety, súťaže, zaujímavé akcie pre celú rodinu, či tipy na zábavu, ktoré pobavia nielen ockov, ale celú rodinu. Tak neváhajte, pridajte sa k petícii a zabávajte sa so svojim ockom! Viac informácií nájdete na www.vsetkonajlepsieoci.sk .

 

 

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!