lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Chráňte svoje nôžky v sandáloch

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 12.6.2008
späť
Späť

Poslať
 

Popularita „žabiek“, či „flip-flopov“ v letných mesiacoch stále narastá. Sandáliky s prúžkom medzi dvoma prstami na nohách však odhaľujú celú pokožku chodila nadmernému slnečnému žiareniu. Málokto z tých čo ich nosia si to uvedomuje.

Naše nohy sú väčšiu časť roka chránené pred nepriazňou vlhka a chladu v uzatvorenej obuvi. Keď však nastanú letné horúčavy, máme pocit, že im doprajeme slobodu v sandálikoch. Pokožku však vystavíme náhlamu šoku. Nehovoriac o tom, ak beháme po slnku celý deň. Navyše kto si pred nasunutím žabiek spomenie na ochranný krém?

Ľudia majú tendenciu chrániť si v horúčavách tie časti tela ako je hlava, tvár, dekolt. Na nanášanie ochranného krému na chodidlá sa však často zabúda. Pritom sa však zvyšuje riziko rakoviny kože. Rakovina, ktorá postihuje chodidlá sa označuje ako akrálny melanóm, čiže ležiaci na odľahlých častiach tela. Predstavuje najzriedkavejšiu formu charakteristickú prítomnosťou do čierna sfarbených mapovitých lézií na chodidlách a okolo nechtov. Vyznačuje sa veľmi rýchlym rastom. Spočiatku nespôsobuje žiadne nepríjemné pocity, takže sa len ťažko zaznamená. Táto forma je zvlášť agresívna, pretože sa často diagnostikuje v pokročilých štádiách kedy sa šíri na ostatné časti tela.

Lekári potvrdzujú, že všetky druhy rokoviny kože sú na vzostupe a radia ošetrovať nohy ochrannými prípravkami vrátanie spodnej časti chodidiel. Pobyt na slnku v sandáloch by sme tiež mali limitovať. Ženy, ktoré nosia sandály pravidelne počas celého dňa a trávia väčšiu časť na slnku, by mali pokožku natierať niekoľko krát denne, pretože ochranný film sa manuálnym odieraním pokožky stráca.


Diskusia k článku:

a nielen to: prihoda od detskej lekarky ku ktorej chodim s dcerkou: este sme iba vosli do dveri "sprdla" ma ako to,ze dcerka je v sandalikoch naboso! Ze vraj ma mat male ponozticky, ktore sa niekolkokrat denne maju vymienat, vraj vystavujem jemnu detsku pokozku vplyvom z prostredia: plesne alergeny, hlavne pri hre v piesku. Argument,ze sa jej bude potit nozicka, ci to nie je horsie neobstal, vraj jej mam ponozky menit. Ponozka sa vyperie ale sandala ktora je v styku s pokozkou cely den moze niest zarodky plesni a tie umyvanim vraj neodstranim. Prednasku uzavrala tym,ze ani ja by som nemala byt naboso, ale ze to je moj problem. Jej pristup: nikdy naboso, ani dieta ani dospely.
Neregistrovaný - katriinja, 13.6.2008 14:30
trosku prehana, pani doktorka;):D
Neregistrovaný - chacha, 13.6.2008 22:47
ALE NEPREHÁŇA
Neregistrovaný - xyz, 18.6.2008 17:10
Toľko gramatických chýb, musím zareagovať: obuvy - obuvi, náhlamu - náhlemu, štádiách,(čiarka)kedy; rokovina - to je nový druh choroby?? niekoľko krát - niekoľkokrát. Autorka si nedala námahu pri preklade, aby to bolo gramaticky správne.
Neregistrovaný - alien, 20.6.2008 11:49
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!