lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Známe tváre otvárajú svoje šatníky pre Ružový bazár

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 13.6.2013
späť
Späť

Poslať
 

Už 22. júna sa priestory novootvoreného Roof Baru v OC Eurovea v Bratislave premenia na dobročinný Ružový bazár. Návštevníci budú môcť za symbolické ceny získať štýlové vintage kúsky svetových návrhárov, ktoré venovali na tento účel známe ženy slovenského biznisu aj showbiznisu. Súčasťou podujatia budú zároveň prednášky expertov na témy prevencie a zdravia žien. Podujatie sa koná po prvýkrát a je súčasťou kampane „Chráňme naše ženy“ spoločnosti Pivovary Topvar, a.s. Tá je zameraná na osvetu a prevenciu fetálneho alkoholového syndrómu. Výťažok z Ružového bazáru poputuje Nadácii Petra Dvorského HARMONY.

 

O tom, že ženy sa dokážu spojiť na pomoc druhým ženám, sa budú môcť už v sobotu 22. júna od 14,00 hod. presvedčiť všetci, ktorí zavítajú na prvý dobročinný Ružový bazár. Akcia sa koná pod záštitou spoločnosti Pivovary Topvar, a.s. v rámci kampane „Chráňme naše ženy“ zameranej na osvetu fetálneho alkoholového syndrómu. Priestory Roof Baru v OC Eurovea sa na tri hodiny premenia na ženský svet, v ktorom sa skĺbi móda, osveta, zdravie a charita. Po prvýkrát známe tváre spomedzi žien slovenského biznisu aj showbiznisu vyberú zo svojich šatníkov obľúbené kúsky svetových návrhárov, ktoré ponúknu na predaj za symbolické ceny. Medzi prvými menami známych osobností je  Renáta Zmajkovičová, Dominika Cibulková, Gabriela Drobová, Mária Reháková, Simona Brnová Slobodníková, Monika Reháková, Monika Céreová, Romana Škamlová, prispeje aj módny salón Donna Rosi a objaví sa i najnovšia kolekcia gumákov značky Novesta. Len pre Ružový bazár prisľúbila vybraný kúsok zo svojho šatníka aj Adriana Sklenaříková. Pre návštevníkov bazáru sú pripravené špeciálne prednášky a rozhovory s hosťami, ako aj bezplatné konzultácie z oblasti zdravia a závislostí.

 

Výťažok z predaja Ružového bazáru venuje usporiadateľ  Nadácii Petra Dvorského HARMONY a bude určený na osvetu a prevenciu fetálneho alkoholového syndrómu. Informácie o podujatí sa nachádzajú na www.ruzovybazar.sk a na fanpage ProMileLady na Facebooku. Zapojiť sa môžu však všetky dámy, ktoré si chcú pred letom vytriediť šatník a prispieť tak na dobrú vec. Stačí poslať e-mail na info@ruzovybazar.sk a organizátori sa s nimi spoja.

 

Ružový bazár je súčasťou kampane  spoločnosti Pivovary Topvar  „Chráňme naše ženy“

 

Spoločnosť Pivovary Topvar, a.s. sa už druhý rok venuje problematike fetálneho alkoholového syndrómu, jeho osvete a prevencii. Ako jediná pivovarnícka spoločnosť zaviedla na svojich výrobkoch varovné označenia pre tehotné ženy.

„Ružový bazár je príležitosť spojiť príjemné s užitočným. Považujeme za dôležité pokračovať vo zvyšovaní povedomia o negatívnom vplyve alkoholu počas tehotenstva,“ uviedla Miriam Šramová, manažérka korporátnych vzťahov spoločnosti Pivovary Topvar, a.s. a dodala: „Veľmi si vážim, že v tak krátkej dobe sa k Ružovému bazáru pripojilo veľa vzácnych partnerov, ktorým táto téma nie je ľahostajná.“

 

Fetálny alkoholový syndróm sa môže vyskytnúť až v 3 prípadoch na 1 000 narodených detí

Existujú presvedčivé vedecké dôkazy o tom, že nadmerná konzumácia alkoholu počas tehotenstva prináša so sebou veľké riziko trvalého poškodenia dieťaťa. Ak tehotná žena pije alkohol, prechádza z krvi cirkulujúcej v jej obehovom systéme cez placentu do krvi plodu, čo môže ovplyvniť jeho vývoj a spôsobiť, že sa u dieťaťa vyvinie niektorý zo znakov Spektra porúch fetálneho alkoholového syndrómu (FASD), vrátane fetálneho alkoholového syndrómu, označovaného ako diagnóza FAS. FAS je súbor genetických a vrodených chýb,  ktoré boli zistené u niektorých detí narodených  ženám závislým na alkohole alebo alkohol nadmieru  konzumujúcim. Patrí medzi ne napríklad prenatálna a postnatálna rastová retardácia, dysfunkcia centrálneho nervového systému či charakteristické rysy tváre.

Odhadovaný výskyt FAS sa pohybuje v rozmedzí medzi  0,5 až 3 prípady na 1000 narodených detí. Podľa štatistík Nadácie Petra Dvorského HARMONY sa na Slovensku s FAS syndrómom rodí približne 250 detí ročne.  Konzumácia alkoholu počas tehotenstva môže okrem FAS spôsobiť aj iné poruchy plodu, napríklad srdečné chyby a poruchy činnosti ľadvín, poškodenie sluchu a zraku, rázštep pery či rôzne poškodenie mozgu a centrálneho nervového systému. Deti s touto diagnózoumajú zníženú schopnosť čítať, hláskovať, počítať, trpia adaptačnými poruchami, môžu byť precitlivelé alebo málo citlivé na vizuálne podnety, dotykové, chuťové podnety, atď., majú problémy s rovnováhou a koordináciou motoriky, vyvolávajú dojem neslušných a neposedných. Vyskytujú sa poruchy psychomotorického vývoja, podráždenosť, narušený vývin reči, nepripravenosť na školskú dochádzku, priemerná úroveň IQ u týchto detí je 70 a majú znaky nedostatočne vyvinutého mozgu“ (zdroj: Małgorzata Klecka: DIAGNOSTIKA FASD).

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!