lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 32 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 62 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 21. Január, , Dnes oslavuje Vincent
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako uvariť džem

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 21.6.2013
späť
Späť

Poslať
 

1.    Ovocie starostlivo umyjeme a necháme dobre odkvapkať.

Poškodené miesta, stopky, jadrá a kôstky odstránime.

2.    Ovocie nakrájame na malé kúsky alebo rozmixujeme na kašu, odvážime.

3.    Nakrájané ovocie vložíme do veľkého hrnca so širokým dnom.

4.    Ak použijeme prípravok Gelfix, najprv ho zmiešame s 2 polievkovými lyžicami cukru z odváženého množstva cukru, potom premiešame s ovocím. Ak použijeme želírovací cukor, zmiešame odvážené ovocie priamo s ním.

a) Použitie Gelfixu Dr.Oetker: Suroviny s Gelfixom privedieme do varu a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a za stáleho miešania dôkladne povaríme asi 5 minút. Odstavíme zo sporáka a prípadnú penu odstránime.

b) Použitie Želírovacieho cukru Dr.Oetker: Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Odstavíme zo sporáka a prípadnú penu odstránime.

5.    Urobíme želírovaciu skúšku.

1 – 2 kávové lyžičky horúcej zaváraniny kvapneme na malý tanierik, ktorý sme predtým krátko nechali v chladničke. Pokiaľ zaváranina stuhne do 5 minút, spraví tak aj zvyšok džemu, marmelády alebo želé v pohároch. Ak však je zavárania aj po vychladnutí málo tuhá, vmiešame do nej 2 zarovnané kávové lyžičky Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

6.    Hotovú zaváraninu ihneď naplníme až po okraj do pripravených pohárov a dôkladne uzavrieme viečkami.

Poháre necháme asi 5 minút stáť dnom nahor.

 

Dobrú chuť!


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
LADY emailom
V prípade že máte záujem pravidelne odoberať spravodajstvo z nášho servera, prosím zadajte vašu e-mailovú adresu a stlačte tlačítko Prihlás.

 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!