lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Žehlím, žehlíš, žehlíme

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 2.10.2013
späť
Späť

Poslať
 

Podobne ako sklo, zubná pasta alebo zámok na dverách, aj žehlenie patrí k užitočným vynálezom starého Egypta. A hoci majú dnešné moderné a ultraľahké žehličky od pradávnych rozpálených bronzových platní poriadne ďaleko, žehlenie je stále považované za zdĺhavú a pomerne neobľúbenú domácu prácu.

 

Žeravé uhlíky, lieh a dokonca aj plyn. To všetko sa používalo na nahrievanie žehličiek v časoch minulých, až kým pred vyše 130 rokmi Američan Henry Seeley nevynašiel prvú elektrickú žehličku. Dieru do sveta s ňou ale neurobil, keďže v tom čase väčšina domácností ešte nemala zavedenú elektrinu. Navyše išlo o komplikovaný a pomerne nebezpečný vynález. Skutočný prelom nastal až v roku 1926, kedy vznikla prvá naparovacia žehlička. Naparovanie výrazne urýchlilo prácu, pretože vďaka nemu preniklo do materiálu viac vlhka a tepla. O niekoľko rokov neskôr naparovaciu žehličku vylepšili aj o termostat. Takáto žehlička sa stala predchodcom súčasných moderných pomocníkov.

 

Dôležité míľniky vo vývoji žehlenia zaznamenala spoločnosť Philips, ktorá svoju prvú elektrickú a naparovaciu žehličku predstavila už v päťdesiatych rokoch minulého storočia.  V roku 1990 prišiel Philips na trh s prvou žehličkou s funkciou zabraňujúcou kvapkaniu a so zosilnením pary. Pred štyrmi rokmi zase spoločnosť predstavila výrobok s automatickým šetrením energie bez kompromisov vo výkone. Dnes je Philips svetovou jednotkou na trhu žehličiek s 500 miliónmi predanými kusmi celosvetovo.

 

OptimalTEMP: Žehlenie bez rozmýšľania

 

Žehlenie je dnes rýchlejšie, bezpečnejšie a oveľa jednoduchšie ako v minulosti. Niektoré problémy však pretrvali. Napríklad riziko, že neodhadnete správnu teplotu a zničíte tkaninu.  Bežne totiž výrobcovia žehličiek na to, aby zabránili kvapkaniu, používajú teplotu až do 250º C, ktorá niektoré textílie spáli. Philips preto vyvinul technológiu OptimalTEMP, ktorá kombinuje účinné naparovanie s jednotným nastavením teploty. Tá sa udržiava konštantne na 130º C a vôbec ju netreba upravovať. Pri tejto teplote nehrozí poškodenie ani veľmi citlivých textílií ako kašmír, mohér, hodváb alebo alpaka. Žehlenie je teda stopercentne bezpečné a rýchlejšie než s akoukoľvek inou naparovacou žehličkou. No a kameň úrazu - kvapkanie vody z otvorov na platni - odstránila cyklónová komora, ktorá efektívne produkuje a rozvádza paru. Pri tej istej teplote teda ožehlíte rovnako kvalitne posteľnú bielizeň aj hodvábnu šatku.

 

T-ionicGlide: Dokonalá žehliaca platňa existuje

 

Každý, kto strávil aspoň niekoľko hodín života pri žehliacej doske, vie, že bez kvalitnej žehliacej platne je aj pri najlepšom parnom výkone všetka práca márna. Philips vyvinul svoju najdokonalejšiu žehliacu platňu s názvom  T-ionicGlide. Jej tajomstvo spočíva v unikátnom zložení šiestich povrchových vrstiev. Vďaka nim má platňa najlepšie kĺzavé vlastnosti a je o 30 percent odolnejšia voči poškrabaniu ako predchodkyňa SteamGlide. Tvar T-ionicGlide je dômyselný: Kým širšia časť vyžehlí väčšiu plochu jedným ťahom, výrazne ostrejšia špička si poradí aj na ťažko dosiahnuteľných miestach na oblečení. Platňa obsahuje 163 dierok, takže para sa dostane na celú žehliacu plochu.

 

Žehličky verzus parné generátory

 

Pri výbere novej žehličky mnohí zvažujú medzi klasickou naparovacou žehličkou a novinkou posledných rokov – žehličkou s parným generátorom. Ak je pre vás žehlenie len príležitostnou rýchlovkou, vystačíte si s naparovacou žehličkou. Do parného generátora sa oplatí  investovať vtedy, ak sa pravidelne pasujete s horou neožehlenej bielizne. Ušetríte s ním veľa času a práca bude menej namáhavá vďaka vyššiemu výstupu pary. Kým pri klasickej naparovacej žehličke sa výstup pary pohybuje od 30 do 200 g za minútu, parný generátor zabezpečí dvoj až trojnásobne viac. Navyše, para je vytláčaná pod tlakom 4 - 6 barov. Keďže žehlíte parou pod vysokým tlakom, kvapky sa dostanú hlbšie do tkaniny a tá sa ľahšie vyrovná. 

 

Špecialitou žehliacich systémov je základňa s generátorom pary, ktorej súčasťou je 1-2 litrová nádoba na vodu. Mnohých odrádza svojou veľkosťou, má však svoje výhody. Keďže jej objem je dostatočne veľký, nemusíte každú chvíľu dopĺňať vodu. Navyše, žehlička, ktorú držíte v ruke, nie je zbytočne ťažká.

 

Novinky na trhu

 

PerfectCare Pure

Ak ste sa doteraz obávali parných generátorov kvôli ich veľkosti, skladovaniu alebo cene, s PerfectCare Pure sú všetky otázky vyriešené. Ide o najkompaktnejší parný generátor na trhu s vysokým výkonom a konkurenčnou cenou. V porovnaní s predchodcami je o 40 % ľahší a dosahuje o 40 % vyšší parný ráz: až 180 g/ min.

Generátor je vybavený technológiou OptimalTEMP a žehlička má oceňovanú žehliacu platňu T-ionicGlide s perfektnou kĺzavosťou. Ďalšie prvenstvo dosahuje PerfectCare Pure v efektívnosti odvápňovacieho systému. Technológia Pure Steam Cartridge zabezpečí až 99 % pary bez vodného kameňa. Tým sa päťnásobne zvyšuje životnosť výrobku a vy sa zároveň nemusíte obávať škvŕn na oblečení. PerfectCare Pure príjemne prekvapí svojou veľkosťou, vďaka ktorej sa hodí aj do menších domácností s menším úložným priestorom. Nádrž na vodu je napriek tomu dostatočne veľká. S objemom 1,5 litra môžete nerušene žehliť až 2,5 hodiny. 

 

Philips PerfectCare Azur

PerfectCare Azur je stelesnením bezstarostnosti a jednoduchosti vo svete žehlenia. Najrýchlejšia naparovacia žehlička v sebe kombinuje technológiu OpimalTEMP a dômyselnosť žehliacej platne T-ionicGlide. Pri používaní nie je potrebné nastavovať teplotu. Žehlička si napriek tomu poradí s každou textíliou a vyžehlí aj ťažko dostupné miesta, vrátane oblastí pri gombíkoch. Bez obáv ju môžete nechať položenú na tkanine, kým ju upravujete. Inteligentná svetelná indikácia vás vždy včas upozorní, že žehličku treba vyčistiť. S PerfectCare Azur ožehlíte viac za kratšiu dobu. Má totiž až o 40 % vyšší parný ráz a výstup pary je na úrovni 200 g za minútu. Vyniká aj bezpečnosťou. Vďaka auto off systému ju nikdy nemusíte  skontrolovať, či je vypnutá.  


Diskusia k článku:

niet na cordless zehlicku
Neregistrovaný - ross, 2.10.2013 13:37
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!