lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Nadácia Volkswagen Slovakia podporila školské projekty za viac ako 41 500 eur

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 6.10.2013
späť
Späť

Poslať
 

Spolu 16 projektov za viac ako 41 500 eur podporila minulý rok prostredníctvom grantových programov Vysokoškoláci a technika a Stredné školy a technika  Nadácia Volkswagen Slovakia. Ôsmeho októbra predstavia vybrané tímy študentov v bratislavskom závode výsledky zrealizovaných prác. Do ich hodnotenia sa zapoja aj priamo zamestnanci Volkswagen Slovakia (VW SK).

 

„Grantový program Vysokoškoláci a technika sme spustili v roku 2012 a je určený pre talentovaných študentov vysokých škôl predovšetkým technického zamerania,“ vysvetľuje Alexandra Pappová, projektová manažérka Nadácie. Jeho cieľom je zvyšovanie kvality vzdelávania na univerzitách s dôrazom na praktické riešenia a podpora vedy a výskumu. „Poskytujeme priestor šikovným študentom, ktorí takto môžu ukázať svoje schopnosti a aj vďaka našej podpore naplniť svoje ciele, či sny,“  dodáva A. Pappová. 

 

Do grantového programu sa zapojili mladí študenti z Technickej univerzity v Košiciach, Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a Žilinskej univerzity. Výsledky zrealizovaných projektov ukazujú, že vybrať ten najlepší spomedzi silnej konkurencie nebude jednoduché. Platí to aj pre projekty študentov stredných škôl, ktoré získali grant v rámci programu „Stredné školy a technika.“

 

Komisia zložená zo zástupcov Nadácie VW SK, odborníkov z VW SK či odborníkov z praxe bude pri výbere prihliadať na zavedenie moderných procesov do výučby, realizáciu projektov i spôsob ich prezentácie samotnými študentmi. Portfólio podporených projektov je široké. Od robotických súťaží, cez zostrojovanie zosilňovača zvuku až po vytvorenie vlastnej učebnej pomôcky žiakmi. Pri vysokoškolských projektoch ide aj o praktické riešenia vychádzajúce z bežnej praxe – interaktívny jedálny lístok, monitoring pacienta, prototypy formule či skútra.

 

Snahou programu je motivovať aktívnych študentov a učiteľov a zároveň sa podeliť o cenné know-how. „Vždy nás teší,  keď  sa nám podarí nadviazať spoluprácu so školami nad rámec našich grantových programov,“ hovorí A. Pappová. Univerzity získajú prístup k najmodernejším technológiám a odborníkom z praxe a študenti vedomosti, poznatky a kontakty priamo z reálnej praxe.

 

Bližšie informácie o projektoch, programe dňa a možnostiach získania grantu môžu školy získať na www.nadacia-volkswagen.sk.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!