lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Postupné znižovanie nezamestnanosti s projektom corobim.sk!

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 16.11.2013
späť
Späť

Poslať
 

Podľa septembrových čísiel ÚPSVaR je na trhu práce 406 498 disponibilných uchádzačov o zamestnanie, čo predstavuje 15,06 percentnú mieru nezamestnanosti. Z toho je 36  398 absolventov a mladistvých, ktorí prácu nemajú a predstavuje to 8,95 percent z celkového počtu nezamestnaných.  Čísla, ktoré mrazia.  Snahou aspoň čiastočne prispieť k riešeniu problematiky nezamestnanosti na Slovensku je projekt corobim.sk, ktorý vzišiel z iniciatívy trojice mladých ľudí.  Akú pomoc ponúkajú?

 

 

Rozbiehame vzájomnú komunikačnú sieť

 

Praxou overené skúsenosti a kvalitne podané  informácie  sú predpokladom správnych rozhodnutí nielen v osobnom, ale aj pracovnom živote. Na webovej stránke www.corobim.sk pripravuje tím profesionálnych ľudí v pravidelných intervaloch motivačné videá, ktoré približujú jednotlivé profesie očami tých, ktorí ich denne vykonávajú. Ich zámerom je vzájomná pomoc pri orientácii sa  na trhu práce. „Videá majú jednotnú štruktúru, aby si jednotlivé povolania boli navzájom rovné. S ich pribúdajúcim počtom plánujeme vytvoriť aplikáciu, ktorá uľahčí sprehľadnenie medzi nimi,“ hovorí Zuzana Suchová, manažérka projektu corobim.sk. Cieľom je vybudovať online video knižnicu zamestnaní, ktorá bude dostupná návštevníkom stránky pomocou niekoľkých klikov cez počítač, telefóny či tablety a pomôže  mladým ľuďom vytvoriť si obraz o každodennej náplni jednotlivých profesií.

 

 Budovanie platformy

 

 Na stránke budú tiež sústredné informácie o najnovších trendoch či požiadavkách zamestnávateľov na kvalitu uchádzačov o zamestnanie. „Spolupracovať pri tom chceme so školami a inštitúciami zaoberajúcimi sa problematikou vzdelávania, zamestnanosti a psychológie,“ vysvetľuje Z. Suchová. V blízkej budúcnosti má webstránka slúžiť tiež na prepojenie  študentov s firmami už počas štúdia, napríklad formou stáží, trainee programov či priamo pracovnými pozíciami. „Budeme sa zúčastňovať rôznych kariérnych a študijných veľtrhov. Plánujeme spoluprácu s rôznymi partnerskými organizáciami. V rámci našej propagácie by sme chceli posilniť zodpovednosť mladých ľudí v kariérnom plánovaní, ako im aj napomôcť získať najaktuálnejšie poznatky z oblasti ľudských zdrojov,“ hovorí Suchová.

 

 

Podporte projekt a posuňte ho medzi víťazné  -  už jedným klikom J

 

Životaschopný  projekt s cieľom pomôcť čo najväčšiemu počtu ľudí v najdôležitejšej životnej otázke - teda otázke zamestnanosti, sa zapojil do súťaže  ReŠtart Slovensko 2013, v ktorom sa dostal do druhého kola - hlasovania.  To je kľúčové, keďže rozhodne o tom, ktoré tri víťazné tímy s najväčším počtom hlasom získajú finančnú podporu v sume 5000 eur na rozbehnutie a etablovanie projektov.  Do reštart budúcnosti mladých ľudí sa môže zapojiť každý. Podporiť nás s projektom corobim.sk môžu všetci tí, komu sa páči a majú prístup na internet,“ vysvetľuje Z. Suchová a dodáva:,, Môžu za nás hlasovať kliknutím na tlačidlo KLIKNI SEM A PODPOR VÝZVU SVOJIM HLASOM (1 x za 24 hodín z jednej IP adresy) pričom 1 klik rovná sa 1 hlas. Darovaním už 1eura dáva darca projektu 2 hlasy.“ Získané financie putujú do rozvoja projektu, na komunikáciu so školami, mládežou, rodičmi, prípravu ďalších videí, vývoj aplikácií. ,,Na projekte „čo Robím“ pracujeme tímovo už trištvrte roka. Vidíme v ňom veľký potenciál. Máme dobré ohlasy z korporácií, mimovládnych organizácií a tiež vedeckých inštitúcií. Veľmi nás potešil postup do finále súťaže ReŠtart Slovensko. Veríme, že s pomocou našich priaznivcov a fanúšikov sa môžeme umiestniť v prvej trojke a získať tak potrebné financie na rozvoj projektu,“ hovorí Z. Suchová. Víziou iniciatívy je byť stabilným radcom a pomocníkom na ceste za  zamestnaním a tak aj naplnením profesijných ambícií jednotlivcov.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!