lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vianočné recepty

  Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 22.12.2000
späť
Späť

Poslať
 



Vianočná bábovka

200 g sušených sliviek, 30 g sušených hrozienok, 20g hobľovaných mandlí, 4 lyžice dobrého koňaku alebo rumu, 100 gramov sušených marhúľ,20 g sušeného exotického ovocia alebo čerešní, 200g masla, piškótová strúhanka, 200g práškového cukru, 3 vajcia, 200g polohrubej múky, štipka soli, malý prášok do pečiva.
Najdôležitejším fígľom tohto receptu je vymastená a vysypaná forma, ktorá musí čakať až do naplnenia v chladničke.
Príprava: Cukor vmiešavame do zmäknutého masla až kým sa celkom nerozpustí , potom pridáme po jednom vajcia a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver vmiešame všetko nakrájané ovocie namočené / najlepšie večer predtým / do koňaku. A hobľované mandle. Celú túto zmes musíme premiešať s troškou múky, ktorú sme si odložili pri príprave cesta. Zmes vlejeme do bábovkovej formy a pečieme cca 20 minút v predhriatej rúre.

Vianočná torta 1

Korpus:5 vajec, 150 g práškového cukru, 150g masla, 100g polohrubej múky, 225g čokolády na varenie, 4 polievkové lyžice rumu alebo zodpovedajúce množstvo rumovej esencie, ak budú jesť tortu aj deti.
Plnka: 225g masla, 450 g práškového cukru, polievková lyžica instantnej kávy, polievková lyžica horúcej vody.
Poleva: 75g masla, 4 polievkové lyžice šľahačky, 150g horkej čokolády.

Príprava:
Najskôr vymiešame žĺtky s cukrom, ku ktorým pridáme maslo a za neustáleho miešania vytvoríme hustý, hladký krém.
Postupne pridávame múku, polovicu rumu, roztopenú čokoládu ak ju roztápate na ohni pridajte k nej pár lyžíc vody a orech masla. Rozpustenú čokoládu necháme za stáleho miešania vychladnúť, až potom ju pridáme do cesta. Napokon ešte vmiešame tuhý sneh z bielkov. Tortovú formu vymastíme, vysypeme piškótovou strúhankou alebo detskou krupicou , dáme do nej hmotu a upečieme v mierne vyhriatej rúre tak, aby sa korpus dobre prepiekol i zvnútra.
Vychladnutý ho prekrojíme, naplníme plnkou.

Plnka: Zmiešame zmäknuté maslo, cukor, instantnú kávu rozpustenú v horúcej vode, zvyšný rum. Na chvíľočku vložíme plnku do chladničky a potom ňou v rovnako hrubej vrstve naplníme tortové cesto. Trochu plnky si odložíme na zdobenie.
Naplnenú tortu polejeme polevou z roztopenej čokolády, masla a šľahačky a po stuhnutí vytvoríme na nej z plnky a z kúpených marcipánových ozdôb vianočný motív podľa vlastnej fantázie. Ozdobiť sa môže aj šľahačkovými kvetmi alebo strúhanými mandľami.

Vianočná torta 2

Korpus: 7 vajec, 300 g práškového cukru, 150 g hrubej múky, 2 dl mlieka, 1 balíček prášku do pečiva, 160 g liekových orechov, 30 g čokolády, 10 g masla, rum
Plnka: 150 g práškového cukru, 220 g masla, 2 žĺtky, 20 g kakaa, 20g strúhanej čokolády, 50 g lieskových orechov.
Poleva: 100 g čokolády, 100 g masla
Príprava:
Do šľahača dáme žĺtky a práškový cukor a spolu ich vymiešame na spenenú hmotu. Potom postupne pridáme múku, mlieko, prášok do pečiva a všetko zľahka vareškou premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridáme do neho pomleté lieskové orechy a postrúhanou čokoládu a aj túto hmotu pridávame po troške k cestu. Ešte raz všetko zľahka premiešame. Pripravené cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a v mierne vyhriatej rúre upečieme. Upečenú tortu necháme vychladnúť a potom ju rozkrojíme na tri rovnaké diely. Prvý diel potrieme plnkou, zakryjeme druhým dielom, ktorý dobre pokvapkáme kávou, potrieme plnkou a zakryjeme tretím dielom. Povrch a boky torty potrieme čokoládovou polevou a posypeme mletými lieskovými orechmi.
Príprava plnky: Práškový cukor, maslo a žĺtky miešame až kým nezískame penistú hmotu, potom pridáme kakao, strúhanú čokoládu, mleté lieskovce a všetko spolu znovu premiešame.
Príprava polevy: Čokoládu necháme zmäknúť na ohni, pridáme maslo, lyžičku vody a všetko spolu vymiešame na hladkú lesklú hmotu.

Vianočná torta 3

Korpus: 10 bielkov, 200 g olúpaných mandlí, 200 g práškového cukru, 70 g hladkej múky, maslo na vymastenie tortovej formy
Plnka: ako v predchádzajúcom recepte.

Príprava:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme práškový cukor a pomleté mandle zmiešané s hladkou múkou. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme na miernom ohni.
Vychladnutú tortu rozrežeme a naplníme plnkou. Vrch ozdobíme čerstvým ovocím a šľahačkou.







Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!