lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Slávne ženy a charita

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 14.12.2000
späť
Späť

Poslať
 


Dobrá správa

Dnes už nestačí, aby bola žena krásna, úspešná a bohatá. Ak sa chce stať slávnou a uspieť aj v treťom tisícročí, musí sa venovať charite, alebo bojovať za dobrú vec. Svet hviezd a modelingu si vyžiadal novú, rozumnú obeť.
Nestačí neustále zdôrazňovať, aké ťažké je byť herečkou, misskou či modelkou /veria tomu najmä ženy z farbiarní, tkáčky kobercov, zneužívané krajčírky alebo ženy pracujúce v poľnohospodárstve / a žiariť na mólach , či pred kamerami. Občas sa musia hviezdy pred objektívmi ukázať aj vo svete chudobných a chorých, ktorí nemajú dosť síl ani prostriedkov, aby si vo svojom nešťastí pomohli. Cindy Crawfordová sa napríklad rozhodla usporiadať zbierky na liečenie chorých na AIDS, pretože ich počet v Amerike dosahuje astronomické čísla. V boji proti tejto chorobe sa angažuje aj hollywoodska diva Elizabeth Taylorová, ktorá bola celé desaťročia považovaná za najkrajšiu ženu sveta. Počas jej filmovej kariéry sa nehovorilo o ničom inom ako o jej milostných dobrodružstvách, napokon zrejme bolo o čom hovoriť. Lady Taylorová sa osem razy vydala.. Menej sa však hovorilo o jej dobrom srdci. Charite sa venovala už vtedy, keď to ešte nebolo v móde a dodnes dokáže, táto osudom stíhaná takmer sedemdesiatročná dvojnásobná držiteľka Oscara, rozdávať lásku. Od roku 1985 sa angažuje v boji proti AIDS. Keď sa jej priateľ a filmový partner Rock Hudson verejne priznal, že je homosexuál a má AIDS, čím šokoval celú Ameriku. Liz bola prvá, kto mu pribehol na pomoc. Venovala nielen veľké peniaze na liečbu, ale aj osobne chodila povzbudzovať chorých. Jej zásluhou prestal byť AIDS tabu. Svoju osobnú skúsenosť preniesla do charity aj Cindy Crawfordová, ktorej nie je ľahostajný ani osud chorých na leukémiu, na výskum tejto choroby dáva nemalé čiastky preto, lebo na túto zákernú chorobu zomrel aj jej brat.
Tereza Maxová pamätá zasa na opustené deti. Keď ich pred rokmi navštevovala v kojeneckom ústave v Krči, prišla na myšlienku, že by jej náhodná pomoc mohla mať permanentnú podobu, ktorá by zaručila, že sa o deti, ktoré pozná všetky po mene, dobre postarajú aj v jej neprítomnosti. Tak vznikla Nadácia Terezy Maxovej. Dala jej svoje meno a poskytuje jej aj časť tak potrebných peňazí. Nadácia sa stará o deti v 87 kojeneckých ústavoch a detských domovoch.
Na Slovensku sa venuje charite najmä herečka a podnikateľka Kamila Magálová, ktorá sa angažuje v Slobode zvierat a pri hľadaní zdrojov na „Ostrovy života- čo sú lekárske prístroje na záchranu detí a publicistka a moderátorka Erika Vincoureková, ktorá založením úspešnej relácie V tieni, ukázala, ako veľmi dôležité je, pomáhať si navzájom.
Okrem toho roky organizovala pomoc pre detské domovy. Deťom v domovoch sa venuje aj Helena Rúžičková. Herečka veľká nielen svojou telesnou váhou, ale hlavne srdcom. Jej nadácia Slon pomáha slovenským deťom aj po rozdelení republiky a aj po smrti jej syna, ktorý sa spolu s ňou angažoval v charite.
Každý koncert alebo televízne vystúpenie Lucie Bílej je zároveň pripomienkou, aby diváci a poslucháči, nemysleli len na seba. Okolo nás sú stotisíce ľudí, ktorí našu pomoc potrebujú. Nemusia to byť hneď tisíce alebo milióny, stačí aj nepatrná pomoc, často iba účasť alebo dobrovoľnícka akcia. Ako matka dokáže dokonale precítiť smútok a túžby opustených detí. Preto sa jej aktivity tak často sústreďujú na pomoc práve deťom. Je dlhoročnou partnerkou linky bezpečia, kam sa s prosbou o pomoc obracia stále viac a viac detí.
V poslednom čase sa pripojila v Čechách k organizátorom kampane „Ostrovy života“, ktorá má zaistiť dostatok peňazí pre detské jednotky intenzívnej starostlivosti.
Láskou k zvieratám je známa Brigitte Bardotová, ktorá sa celé desaťročia zaujíma o týrané zvieratá a o zákony, ktoré by zabránili surovému zaobchádzaniu s nimi.
Znepriatelila si už zato časť politikov, ktorým záleží určite viac na miliónoch do ich vrecka ako na dobrom živote zvierat. V Čechách je najznámejšou milovníčkou zvierat známa speváčka Marta Kubišová. V je domácnosti nikdy nechýbal zvierací kamarát. Dnes má doma obrovského azavaka Djaga a dve mačičky. Jednu z nich si priniesla z útulku.
Všetkým opusteným zvieratkám domov dať nemôže, ale snaží sa im ho hľadať v relácii „Chcete ma?“. O zvieratká sa stará aj ako čestná členka Nadácie na ochranu zvierat. U nás chystá podobnú reláciu pre STV bývalá hlásateľka pani Hermanová, ktorá tiež už celé desaťročia pomáha nájsť opusteným zvieratám domov a pokoj.
Vzhľadom k jej veku nebojovala tak agresívne ako napríklad svetoznáma modelka Naomi Campbellová, ktorá sa oduševnene bez bázne a hany a bez šiat presadzovala v kampani proti noseniu kožuchov, zatiaľ čo o pár týždňov ich už opäť predvádzala. Jej dôveryhodnosť je odvtedy medzi ľuďmi silno otrasená. Preto sa teraz rozhodla, že bude podporovať sexuálnu osvetu na školách, hlavne v zemiach, kde je zvýšený výskyt AIDS. Spoločne s Kate Mossovou a Karen Mulderovou zorganizovala benefičnú módnu prehliadku v Južnej Afrike. Výťažok venovali Detskému fondu Nelsona Mandelu.
Ani krásnej „Pretty Woman“ Julii Robertsovej nie je ľahostajný osud zvierat na našej planéte. Okrem toho, že je aj doma obklopená svojimi miláčikmi – psami, angažuje sa aj v akcii na záchranu orangutanov na ostrovoch Borneo a Sumatra.
Dokonca sa za nimi osobne vydala, aby tam nakrútila pre televíziu autentický dokument o týchto krásnych zvieratách. Zaujímavý film vzbudil v divákoch veľký záujem.
Podobný záujem chce vzbudiť svojimi výstavami a knihami fotografií slávna Gina Lollobrigita.




Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!