lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
A opäť sú tu!

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 11.12.2000
späť
Späť

Poslať
 




Milované a nenávidené. Smutné a depresívne, šťastné a veselé, stresujúce, či upokojujúce, bohaté alebo chudobné, plné zhonu, či plné porozumenia...Vianoce.
Aj keď tomu tento rok počasie nenasvedčuje a ani my nemáme pocit, že je už zasa za nami jeden celý rok, Vianoce sú za dverami. A aké budú, to záleží hlavne od nás žien. Preto to nepokazte! Pripravila som pre vás desatoro:
Ako si nepokaziť Vianoce.

S jediným cieľom, aby ste si nesadali k Vianočnému stolu ako uštvané zviera, nemuseli volať sanitku, požiarnikov, nerozhádali sa s celou rodinou, neuškodili svojím súrodencom, deťom, rodičom, partnerom a nemuseli celý prvý mesiac Nového roka,
/v lepšom prípade/ žehliť dozvuky Vianoc.

Vianoce síce oslavujeme všetci, ale pri ich príprave je vo všeobecnosti väčšia ťarcha kladená na ženy, preto sa budem rozprávať najmä s vami. Vy samy musíte uvážiť, ktorú z informácií posuniete aj na svojho muža alebo rodinu.
Napriek tomu, že dni okolo Vianoc vraj v ľuďoch vzbudzujú zvýšenú empatiu a sociálne cítenie, neverte, že vás niekto poľutuje. S tým sa musíte vyrovnať, ako s prvou zlou správou. . 1. Čím skôr sa prestanete trápiť tým, ako všetko zvládnete a dokážete, tým skôr sa budete príjemne cítiť.
2. Keďže ste už isto zistili, že čas nie je gumová veličina, musíte si urobiť časový rozvrh. Neustále myslite na to, že nikomu nepadne dobre, keď sa v čase spoločnej večere priplazí do miestnosti neupravená, unavená, chorobne vyzerajúca matka..
3.Veľmi dôležité je, aby ste už teraz presne vedeli a na rodinnej rade, ktorá by mala byť významnejšia a múdrejšia ako koaličná rada, dohodli kde, s kým a za akých podmienok budete tráviť Vianoce. Nemyslite si, že ak budete na Vianoce v exotických krajinách, že o niečo prídete. Ozdobiť stromček, dať si malý darček a venovať si lásku, poprípade sa pozhovárať s Bohom, sa dá naozaj všade. Ak vám to peňaženka dovolí, zabudnite na zbytočný konzervativizmus Vianoce na Tahiti môžu byť celoživotnou spomienkou...
Krásne Vianoce môžete prežiť aj u rodičov. Nechoďte tam však nasilu. Ak sa už pár razy za sebou Vianoce v širšej rodine nevydarili, neriskujte. Radšej ich pripravte doma a rodičov môžete večer, ešte pred polnočnou na chvíľu navštíviť. Keď žijú v inom meste, dobre si rozmyslite, či k nim nepôjdete až na druhý deň. Najmä ak máte deti. Starší ľudia už znášajú veľmi zle stres z veľkého počtu ľudí a z hluku...
Ak si chcete dať vianočnú večeru v reštaurácii, zistite si, či je niektorá otvorená. Hoci je to príjemný zvyk, mám pocit, že na Slovensko ešte neprenikol. Myslím si, že otvorené budú iba hotelové reštaurácie.
Tam bude určite slávnostne prestreté a vy sa vyhnete umývaniu riadu, smradu z vyprážanej ryby a iných domácich lahôdok.
Pri večeri v reštaurácii si môžete odovzdať aspoň niektoré maličkosti, ostatné darčeky, by mali zostať doma pod stromčekom, aby ste si aj tam užili. Príjemné je, naučiť partnera, aby vám daroval živé kvety, ktoré budú zdobiť stôl.
Ak budete Vianoce prežívať v partii na chate, nezabudnite si rozdeliť prácu pri príprave večera, aby nikto nemal pocit ukrivdenosti, že na ňom zostal najväčší diel zodpovednosti za prípravu.
Alebo, že má najnevďačnejšiu úlohu.. Často je práve v tom, zárodok neskorších nedorozumení.


Pokračovanie zajtra -téma darčeky

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!